– Den siste perioden har vært preget av skiftende vær over hele landet. Været vil variere også i kommende uke, spesielt i Sør-Norge, sier Eirin Walstad Ristesund, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Starten på 2023 har vært preget av mye nedbør. Kommende uke vil været preges veldig av lavtrykket, og på Vestlandet bør man forberede seg på nedbør.

– På Vestlandet vil det komme en del nedbør. Det er gode muligheter for at nedbøren kan komme som snø i Rogaland, men med mindre vind enn i helgen, sier meteorologen.

Etter noen dager med regn kan man nyte noe opphold på Vestlandet i midtuka.

– Har man vanntette sko er det til å anbefale. På onsdag passerer lavtrykket gjennom, så man kan forvente opphold onsdag kveld og torsdag. Lavtrykkene ligger i kø, så man bør utnytte forholdene disse dagene. Det vil komme et nytt lavtrykk og nedbør i form av regn, sier Ristesund.

Kaldt på Østlandet

Ristesund oppfordrer folk på Østlandet til å komme seg ut mandag, før det blir kaldere utover uka. På Twitter melder Meteorologene om et ørlite blaff av vår enkelte steder på Østlandet.

– Det vil komme kaldere temperaturer de neste dagene. Dette skyldes en nordavind som kommer inn på Østlandet, som kan føre til en temperatur helt ned mot ti minusgrader. Utenom kulden vil det stort sett være opphold, men det kan komme snø i fjellene, sier hun.

På deler av Østlandet vil det komme noe nedbør i løpet av uka, og helgen er foreløpig usikkert.

– Lengst sør på Østlandet vil det kunne komme noe nedbør på onsdag, men det vil i størst grad være i Agder-områdene. Fra fredag er det usikkert, så hvis man skal planlegge noe for helgen bør man være forberedt på at alt kan skje, forteller Ristesund.

Muligheter for sol i nord

I Nord-Norge er det ventet noen byger mandag og tirsdag morgen, men nordlendingene har en rolig uke i vente.

– I Nord-Norge blir det en ganske rolig uke. Utover dagen tirsdag blir det klassisk nord-norsk vintervær, men fra onsdag blir det opphold. Kan ventes under 20 minusgrader i innlandet, sier Ristesund.

Selv med de kalde temperaturene og mulighet for noe nedbør, har meteorologen en gladmelding.

– Det blir vinterlig med noe snø på kysten og kalde temperaturer, men det er muligheter for å se sola mot slutten av uka. Nordlendingene bør kose seg med sola, sier hun.

Værkaoset har ført til mange farevarsler i januar, senest på Vestlandet i helgen. Enn så lenge er det ikke grunn til å sende ut noen farevarsler, ifølge Ristesund.

– Det er ikke sendt ut noen farevarsler enda. Snømengdene vil avgjøre om det kommer noe, men vi har ikke noe ennå. Folk på Vestlandet er forberedt, avslutter hun.