Gå til sidens hovedinnhold

Varg Veum mangler 14 mill

Skal det bli film om Varg Veum er prosjektet avhengig av 14 millioner fra Staten. Men disse har ennå ikke dukket opp.

Neste uke blir skuespilleren om skal bekle Varg Veums skikkelse presentert i Bergen. Men filmatiseringen av Gunnar Staalesens bøker er ennå ikke helt i boks og produksjonsselskapet venter på 14 statlige millioner.

Nitti prosent av finansieringen på 84 millioner kroner er på plass, men direktør Guttorm Petterson i SF Norge, som skal produsere prosjektet sammen med danske Misofilm, sier til BT at han er avhengig av de 14 millionene.

Om disse ikke kommer, må det jobbes for å finne andre finansieringskilder før den endelige beslutningen om å starte produksjonen kan taes.

Årsaken til at de statlige millionene ikke er på plass, er at de to konsulentene i Norsk Filmfond ikke er helt fornøyd med manuset ennå.

- Det er foretatt en betydelig forbedring av manus fra det første utkastet jeg leste. Men dette betyr ikke at en søknad om støtte vil bli innvilget. Uansett skjer ikke dette på førstkommende møte. Jeg ser ikke bort fra at saken ikke blir behandlet før over sommeren, sier spillefilmkonsulent Torunn Lian.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken