(SIDE2:) Til tross for en noe humpete start rent kritiker- og kvalitetsmessig med «Bitre blomster», er dermed Varg Veum-serien en suksess.

LES ANMELDELSEN: Varg Veum på engleskole

Hånd i hånd
SFNorge avventer nå hvor innbringende den andre og siste kinofilmen, «Falne engler» før de endelig bestemmer seg om de skal sette i gang produksjon av seks nye Varg Veum-filmer.

Men SFNorges direktør Guttorm Petterson er ikke med på at Veum-serien er en større suksess på DVD enn på kino, og mener det går hånd i hånd.

LES ALLE UKAS FILMANMELDELSER HER

- Det store salget på DVD er en del av at serien i utgangspunktet ble gjort kjent på kino, sier han til Side2. Salget tilsvarer 64 millioner kroner.

Må ha med TV
Det er første gang et så stort filmprosjekt er stablet på beina i Norge. Danske Miso Film er en stor del av pakken. Dette er serier som heller ikke kan produseres uten at TV er med på laget. For SFNorge og Miso er dette TV 2 og tysk TV som er samarbeidspartnerne, sier Guttorm Petterson.

Produsentene har innrømmet at man fikk tidsnød i begynnelsen av serien, noe som ga seg synlige utslag på første film, «Bitre blomster». Men serien har bygget seg opp gjennom de to DVD-utgivelsene «Tornerose» og «Din til døden».

Side2s anmelder mener at med morgendagens premiere, «Falne engler», har Varg Veum virkelig funnet sin toppform.

Filmen er skapt av Morten Tyldum, som også skapte «Buddy».

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!