Gå til sidens hovedinnhold

Vårsalg av dansk TV 2

Danmarks kulturminister Brian Mikkelsen håper å få solgt TV 2 i løpet av neste vår. Både A-pressen, Schibsted og Orkla fristes av tilbudet.

Alle de tre norske mediekonsernene har ytret interesse for å kjøpe seg inn når Danmark skal selges til private. En avgjørelse er ventet i løpet av våren.

Blir AS
- Det kan selvsagt skje et eller annet som gjør det umulig. Men planen er at eieren av TV 2 blir offentliggjort våren 2003, sier kulturminister Brian Mikkelsen til Jyllands-Posten.

I løpet av høsten skal det danske Folketinget behandle omdannelsen av TV 2 til et aksjeselskap. I motsetning til NRK har dansk TV 2 hele tiden vært en statsinstitusjon.

Mange om beinet
Verdien på TV 2 er i danske medier anslått til rundt 800 millioner kroner. Mikkelsen mener imidlertid at staten vil få mer for kanalen ved et salg. Han vil likevel ikke komme med noe prisanslag.

Foruten de norske mediekonsernene er også Stenbeck-sfærens MTG, JP/Politikens hus, Egmont og Bonnier nevnt som mulige kjøpere. Det har også vært spekulasjoner om trekløveret A-pressen, Schibsted og Egmont, som i dag eier norske TV 2, vil gå sammen om å overta den danske kanalen.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar