Gå til sidens hovedinnhold

Varsler storstilt meglergransking

Eiendomsmeglere over hele Norge må belage seg på å bli grundig ettergått i sømmene i etterkant av Notar-skandalen i Bergen.

Mandag denne uken stengte Kredittilsynet to Notar-kontorer i Bergen, etter at eiendomsmeglere tilknyttet meglerforetaket har drevet ulovlig egenhandel.

Også DnB NOR Eiendom i Lillehammer er under tilsynets lupe av samme årsak.

I etterkant av disse skandalene kan ingen eiendomsmeglere føle seg trygge. Nå vil Kredittilsynet se nærmere på hele bransjen.

Hemmelige kontroller
- Det har dukket opp flere ting som vi vil se nærmere på. Men vi vil ikke si noe om hva eller hvor vi setter inn kontrollvirksomheten, sier seksjonssjef seksjonssjef Wilhelm Mohn Grøstad i Kredittilsynet til TV 2 Nettavisen.

Han vil heller ikke kommentere hvilke selskaper det er snakk om.

- Har du gjort deg opp noen tanker rundt hvor omfattende problemet er?

- Nei, jeg har ikke det. Det er veldig vanskelig å vite hvor mange dette gjelder. Men vi har fått en god del henvendelser etter at Notar-saken ble kjent i mediene som går ut på det samme, forteller Grøstad.

De siste dagene har tipsene om liknende saker hos andre Notar-kontorer strømmet inn til TV 2 Nettavisen.

Venter flere Notar-kontorer i søkelyset
Ifølge informasjonssjef Eivind Rodem i Notar er det ikke flere meglere i selskapet som er i Kredittilsynets søkelys.

- Nei, det er ikke flere som granskes på nåværende tidspunkt. Men Kredtittilsynet har varslet i media at hele bransjen skal gjennomgås. Derfor må flere sannsynligvis også snakke med tilsynet, sier Rodem til TV 2 Nettavisen.

Rodem forteller at de sjekker systemet hele tiden. Dersom det oppdages avvik, vil ledelsen i Notar ta tak i problemet.

Informasjonssjef Rodem vil ikke kommentere enkelttilfeller, men sier de vil gjøre vurderinger basert på tilbakemeldinger fra publikum.

Reklame

Dette må du vite om årets Formel 1-sesong

Kommentarer til denne saken