Gå til sidens hovedinnhold

Vått og trått for superkjede

Den britiske varehuskjeden Marks & Spencer taper på regnvær og renteuro.

Storbritannias største varehuskjede meldte tirsdag at salgstempoet halter.

NA24 - din næringslivsavis

Vått og trått
Selskapet med mer enn 450 butikker i Storbritannia og 150 butikker i 30 forskjellige land, rapporterer den svakeste kvartalsveksten på nesten to år.

Årsak: Den våteste sommeren på veldig lenge. Storbritannia opplevde den våteste juni siden 1914 og den våteste mai siden 1967. I tillegg begynner britene å merke at økte renter begynner å bite. Det har igjen gått utover salget av sommerkolleksjonen.

- Kombinasjonen av økt rente, generell usikkerhet om forbruket til folk flest og ekstreme værforhold gjorde markedsforholdene spesielt volatile den siste perioden, sa kjedens administrerende direktør Stuart Rose, ifølge Bloomberg.

- Utfordrende
Omsetningen økte 6.4 prosent i siste kvartal, men i et mye svakere tempo enn tidligere. Det London-baserte selskapet uttalte tirsdag at salget i Storbritannia kommer til å være utfordrende i tiden fremover.

Ved siden av vått vær regner Marks & Spencer med at høyere lånekostander kan være med og dempe britenes forbruk. Bank of England økte styringsrenten til den høyeste på seks år i forrige uke. I tillegg møter Marks & Spencer sterk konkurranse fra dagligvarekjeden Tesco.

Så langt i år har M&S-aksjen falt ni prosent.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren