Lastebilsjåførene hos Tine har sett seg lei på veien opp til gårdene på Berge i Høyanger. I 36 år har selskapet til Rolf Nygård kjørt opp to til tre ganger i uka for å hente melk, men nå orker de ikke mer.

- Denne veien ble i sin bygd for hest og kjerre. Verden har gått fremover siden den gang, sier Nygård til lokalavisen Firda.

Nå har han tatt med seg kommunen opp på veien for å vise fram galskapen, og gitt klar beskjed om at om ikke noe nå gjøres med veien, så vil selskapet slutte med transporten for gårdene der oppe.

- Tankbilene er større enn de var før i tiden, og mange steder er ikke veien bredere enn selve bilen. Samtidig har veien blitt mer trafikkert, sier han.

Ifølge sjåføransvarlig i bedriften, Terje Nygård, har veien blitt en så stor belastning at flere sjåfører rett og slett har sagt opp jobben sin i selskapet fordi de nekter å kjøre opp veien på glatta.

- Flere av de andre sjåførene nekter å kjøre her. Det går på nervene løs i disse bakkene, sier Nygård til Firda.

Transportselskapet har undersøkt hva som vil skje om en ulykke først er ute på de stupbratte veiene.

- Jeg har spurt Arild Tistel hos Førde bilberging om hvordan det ville gått om en skulle ha en redningsbil opp på Berge. Hans største bil, som en måtte benytte for å få vekk en tankbil av denne typen, ville han ikke engang prøve å få opp bakkene en gang.

Les hele saken på Firda.

Kjenner du til flere veier med svært dårlig standard? Send oss tips!