(Nordlys): – Statens vegvesen kommer ikke til å slippe unna med det her. Jeg kommer om så til å gå rettens vei, sier Geir Kristensen til Nordlys.

Han var på vei hjem fra grilltreff i Malangen motorsykkelklubb da det søndag ettermiddag brutalt sa stopp – like utenfor det gamle samvirkelaget i Meistervik.

Så ikke humpen
Motorsykkelveteranen skal ha kjørt i 55 kilometer i timen i 60-sonen da han møtte på en hump som har dukket opp i løpet av vinteren.

– Jeg oppdaget den to meter før det smalt, og rakk ikke komme meg unna. Der og da hadde jeg ikke trodd at forhjulet skulle holde.

– Det gjorde det heldigvis, men det var en tung utfordring å holde seg oppreist. Jeg kan takke sykkelen og over 30 års erfaring for at det gikk så bra, forteller Kristensen på telefon fra Finnmark.

Resultatet ble en brukket ramme på stoltheten – en Suzuki GSX1300R Hayabusa.

– Det er brukket hele veien bak. Hadde jeg hatt passasjer, hadde han sannsynligvis falt rett av, sier Kristensen, som sørget for å få fotografert humpen og sjekket størrelsen med tommestokk etter hendelsen.

– Det var 20 centimeter forskjell fra bunn til topp. Verre blir det ikke.

Slalåm-vei
Nordlys møter motorsykkelkameratene Trond Skøld og Espen Løftingsmo ved humpen i Meistervik. De er skremt over hendelsen – og er helt enige i at det kunne vært verre.

– Jeg tør ikke tenke på hva som kunne skjedd hvis en mindre erfaren motorsyklist hadde kjørt over samme hump, sier Løftingsmo.

De er imidlertid ikke overrasket over at det skjer en nestenulykke på fylkesveien rundt Malangshalvøya. MC-entusiastene er ikke i tvil om at den blir en potensiell ulykkesstrekning når Ryaforbindelsen åpner i august – og krever handling fra Statens vegvesen.

– Det er en elendig vei. Man kjører slalåm mellom humpene, og må ofte over i motsatt kjørefelt. Kommer det en bil, må man bare kjøre i «hålla» og håpe på det beste, sier Trond Skøld, som er leder i Malangen MC-klubb. Løftingsmo er fylkessekretær i NMCU (Norsk Motorcykkel Union), og oppfordrer Kristensen til å gå videre i saken. Kostnadene for å få reparert rammen er beregnet til 10.000 kroner.

– Statens vegvesen kan ikke slippe unna med å gå ut i media og be motorsyklister om å kjøre forsiktig. Fylkesveiene er i dårlig stand i hele fylket, og sånne humper som det her må merkes når de dukker opp, sier han.

Denne saken er levert av Nordlys.