Gå til sidens hovedinnhold

Ja, forholdet gjør deg feit

Kvinner i samboerforhold og ekteskap blir tykkere enn sine single medsøstre.

(SIDE2): Om du vil forbli slank, bør du også forbli ugift eller singel. Det foreslår i hvert fall ny forskning.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Kvinner som gifter seg har dobbelt så stor sjanse for å bli overvektig enn for kvinner som er single, det skriver Marie Claire.

Over dobbel så stor sjanse for overvekt
En studie publisert i fagjournalen Obesity har fulgt over 7000 personer over flere år, og resultatene indikerer at både gifte kvinner samt kvinner som har samboer er i risikosonen for vektøkning. En kvinne som har levd med en mann i fem år eller mindre har 63 prosent større sjanse for å bli overvektig enn single kvinner.

Allerede etter ett år
– Hos kvinner oppdaget vi en voksende risiko etter ett år, sier en av forskerne bak studien, Penny Gordon-Larsen ifølge magasinet. Gordon-Larsen er forsker ved universitetet i North Carolina.

– Jo lengre kvinnen lever med en romantisk partner, desto større sjanse har hun for å legge på seg, forklarer hun videre.

Så hva er årsakene?
Forskerne gjorde også dybdeintervjuer med noen av parene for å finne ut årsakene til vektøkningen hos kvinnene. De konkluderte med at det er kombinasjonen av at måltidene blir viktigere og mer prioritert ved samboerskap og giftermål, samt at det blir mindre trening og mer tid til å slappe av etter hvert som parene blir bedre kjent og komfortable med hverandre.

Reklame

Den superpopulære solsengen blir raskt utsolgt

Kommentarer til denne saken