Gå til sidens hovedinnhold

- Veldig stor markedsmulighet

Biotec Pharmacon kan snart være ute på markedet.

Bioteknologiselskapet Biotec Pharmacon la fredag frem et underskudd for første kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet hadde inntekter på 12,3 millioner kroner, mot 11,8 millioner i samme periode i fjor. Likevel er selskapet godt fornøyd med utviklingen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Vi har fortsatt å se en veldig positiv fremdrift i det kliniske utviklingsprogrammet, og ser frem til å presentere resultater fra våre fase III studier med SBG for behandling av diabetessår mot slutten av året. Forutsatt positive resultater skulle vi være klare med en søknad om markedsføringstillatelse i Europe i midten av 2010, sier administrerende direktør Lars Viksmoen i Biotec Pharmacon.

Innenfor legemiddelindustrien foregår studiene i tre faser, og Biotec nærmer seg nå slutten på et langt løp mot ferdigstillelse av et produkt som er klar for markedet.

- Gitt antallet diabetikere og mangelen på gode behandlingsalternativer for pasienter med diabetessår står vi overfor en veldig stor markedsmulighet, sier Viksmoen videre.

Underskuddet før skatt i første kvartal ble 16,1 millioner kroner, mot et underskudd på 14,6 millioner samme periode i fjor. For hele året under ett, venter selskapet å ha forsknings- og utviklingskostnader på 85-90 millioner kroner. Ved utgangen av første kvartal hadde selskapet 108 millioner i kontanter - et beløp som skal være nok til å ta selskapet frem til søknad om markedsføringstillatelse sendes.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken