Gå til sidens hovedinnhold

Velg og vrak i boliger

Du kan gå på over 1000 visninger denne helgen. Se de lekreste mulighetene.

Man kan løpe bena av seg mellom visninger i hovedstaden. I Oslo er det så mange som 900 boliger å gå og titte på i de nærmeste dagene, ifølge Finn.no.

NA24 - din næringslivsavis

Det er flere digre eneboliger til over ti millioner kroner i Oslos fasjonable åser å velge mellom. Det er svømmebasseng i Ullernåsen, panoramautsikt og gammel storhet i Holmenkollåsen og innendørs panorama i den utstrakte Ekebergåsen. Men man må altså bla opp et tosifret antall millioner for disse praktboligene i hovedstaden. Har man det, har man også ti overdådige muligheter.

Minimal toroms
Som vanlig finnes det ikke noe billig til salgs, men det finnes en rekke små krypinn med lavt innskudd. På Haugerud selges en minimal toroms på 35 kvadratmeter med terrasse til 1,26 millioner kroner. Det vil si at innskuddet er på 350.000 kroner, og fellesgjelden er på 912.000 kroner.

På Majorstua selges et par «hybler», eller som beskrevet i annonsene: Ettroms-leiligheter, på 15 kvadratmeter. De har en prisantydning på 390.000 kroner i innskudd, og en fellesgjeld på drøyt 795.000 kroner, med andre ord koster de nesten 1,2 millioner kroner. Men på Kalbakken er det mulig å finne en ettroms til under millionen. Til sammen er det 2354 boliger til salgs i Oslo, ifølge Finn.no, og nesten halvparten er det visning på nå.

Bergen
Et søk på Finn.no viser at det ligger 812 annonser ute på ledige boliger i Bergen. Søndag kan kjøpeklare bergensere velge mellom 56 ulike visninger.

Meglere i byen bekrefter at antallet boliger til salgs er høyere enn vanlig for årstiden.

- Mange som har investert i boliger, og nytt godt av den sterke prisveksten vi har hatt de siste årene, tror ikke de vil tjene noe særlig på å vente med å selge. Derfor legger de boligene ut på markedet, sa Gerhard Lygr, som er leder i Vestlandske Eiendomsmeglerforening, til Bergens Tidende tidligere denne uken.

Det høye utbudet av boliger får skylden for at prisene i Bergen vokste mindre enn på landsbasis i april.

Blant de 771 boligene i Bergen er det noen godbiter. Den dyreste eneboligen som ligger ute har en prisantydning på 8,8 millioner kroner og befinner seg ved Nordåsvannet. For denne prisen får man blant annet tre soverom, to bad, vinterhage og brygge.

Fredag lå seks boliger i Bergen med en prisantydning på syv millioner kroner eller mer ute på Finn.no.

Trondheim
I Trondheim er det visning på åtte boliger i helgen, men blant de 755 boligene som er annonsert hos Finn.no er det andre som skiller seg ut.

Blant annet er en enebolig på Bergheim lagt ut for salg med en prisantydning på 9,25 millioner kroner.

- Eiendommen har en av Trondheims mest attraktive beliggenheter med panorama fra Trondheim sør til Fosen, ifølge annonsen.

Hvis den skulle bli omsatt for en slik pris, vil det også bety en solid prisrekord for eneboliger i Trondheim. Den nåværende rekorden er åtte millioner kroner for en enebolig som ble omsatt i fjor sommer.

Villaen har byggeår 2003, og er på 387 kvadratmeter og har fem soverom i tillegg til en mindre gjesteleilighet. Den har også en sokkelleilighet for utleie.

Søndag er det visning på en treroms selveierleilighet i boligkomplekset Rosenborg Park. Leiligheten med et boareal på 60 kvadratmeter har en prisantydning på 2,39 millioner kroner, og har byggeår 2005.

En av Trondheims mest eksklusive leiligheter, Steffen Iversens luksuskrypinn på Nedre Elvehavn, er også til salgs igjen. Årsaken er at mannen som fikk tilslaget etter et bud på elleve millioner kroner ikke hadde penger til å betale for seg.

Stavanger
I Stavanger er det fredag ettermiddag 329 boliger til salgs. To av boligene som er til salg nå har en prisantydning på 12 millioner kroner.

Men for å sitte igjen med egen brygge og strandlinje må du gjøre øyboer av deg. Begge luksusboligene ligger nemlig plassert i øyriket i Hundvåg bydel, det ene på Ormøy, det andre på Engøy. Totalt er 23 boliger til salgs på Stavangers byøyer.

Fire av prospektene som ligger til salgs nå i Stavanger har en prisantydning over 10 milllioner kroner. 21 prospekter er priset over 5 millioner kroner.

Er du på jakt etter visninger i Stavanger til helgen, kan du velge mellom 44 prospekter.

Kristiansand
I Kristiansand er det lørdag bare visning på fire boliger i Kristiansand. Søndag er det ingen visninger.

For Aust-Agder som helhet er det ikke mer enn tre visninger i helgen. En på lørdag i Grimstad, og to på søndag i Lillesand og Grimstad.

For resten av Vest-Agder utenom Kristiansand er det bare to hus som har visning i helga. Det er visning i begge husene i Kvinesdal og Flekkefjord lørdag.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien