Gå til sidens hovedinnhold

Vellykket storsatsing

NRK har klinket til og brukt både tid og penger på julekalenderen «Jul i Svingen». Den første episoden virker svært lovende.

«Jul i Svingen»
Julekalender på NRK - klokken 18.00
For hele familien
Dette er oppfølgeren til suksessen med «Linus i Svingen».

Nok en gang møter vi Linus og familien hans. De bor i den sjarmerende bygda Svingen, og desember måned er en travel måned for innbyggerne. Det skal gås julebukk og Luciatog. Det skal være stafett mot nabobygda og konkurranse om hvem som finner det første juletreet. Det skjer mye i den lille byga.

I den første episoden skal det tennes juletre. Som vanlig skal barnekoret synge julesanger og foreldrene og alle søsknene skal komme og se på. Men Linus' far, Marvin, har andre planer. Han vil nemlig gjøre noe mer ut av begivenheten enn det tradisjonelle opplegget.

Atif og hans pakistanske familie har nettopp flyttet inn i Svingen. De feirer ikke jul, noe som ikke er så lett for Atif. Alle vennene hans skal synge julesanger, pynte og gleder seg til jul. Atif må være inne og gjøre lekser.

Dette er en julekalender som hele familien kan se på. Mange av de voksne er utrolig barnslig, og mange av barna er utrolig voksne. Blandingen blir god.

For oss voksnes del går julekalenderen i «kose-fellen». Alt skal være koselig i Svingen-bygda. Det ender som regel godt, og selv om det er flere festlige hendelser og et par utrolig morsomme unger, blir det litt for mye av julesang og at alle er så utrolig glad i hverandre.

Førsteepisoden er god og bærer bud om en vinner blant den oppvoksende generasjon. Stort pluss for enkeltstående episoder - noe som gjør at du ikke faller ut av handlingen om du går glipp av en episode. Og pluss for musikken av Odd Nordstoga.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris