(Majorstua/SIDE2:) - Mange har det travelt, og har de mye å gjøre så kommer gjerne kvinner i pausen for å ta behandling, sier hud- og kroppsterapeut Wenche Kalvø Fladmark ved Clinique Madeleine.

Klinikken merker en større pågang nå enn før på raske, effektive behandlinger. Det er blitt populært at kvinner kommer i lunsjen for å ta for eksempel en leppebehandling, albuebehandling, eye rescue eller fuktighetsboost.

Side2 har testet sistnevnte som skal gi huden maksimalt med fuktighet på kun 30 minutter – altså en såkalt lunsjbehandling.

Ultralyd i ansiktet
- Fuktighetsboost er en ren fuktighetsmaske, og det brukes ultralyd som penetrerer fuktigheten på best mulig måte, sier Fladmark.

Først renses huden. Deretter peeles ansiktet før fuktighetsmasken legges på. Innslusing av fuktigheten skjer med ultralyd. Fuktigheten penetreres ned i huden og stimulerer slik at den blir strammere. I behandlingen kan det tilføres serum etter hva huden trenger. Fuktighetsboosten hjelper mot linjer og strammer opp, men ultralyd for ansiktet kan også brukes mot uren hud, sprengte blodkar eller virke forebyggende.

Gir glød
Side2 har tatt en behandling med C-vitamin som gir huden glød, har oppstrammende effekt og hjelper mot linjer. Vi mener at selv om 30 minutter er kort tid, så rekker man å senke skuldrene. Selve behandlingen er bare deilig, og avslappende. Det eneste som kjennes av ultralyden er til tider små prikkinger i huden. Huden får litt oppstrammende effekt, men at den har fått fuktighet merkes tydelig i form av at den er glatt og gløder – også i dagene derpå. Dette føles bra før sola setter inn.

- Man kan ta en slik behandling hele året. Men det er spesielt fint å gjøre dette etter en hard vinter. Da trenger huden å renses, peeles og få fukt, sier Fladmark.

- Fjerner ikke fargen
Fladmark understreker at det er veldig aktuelt å få peelet huden nå før sommeren, og at dette ikke tar bort brunfargen slik mange tror.

- Det er bare døde hudceller som fjernes, og fargen sitter heller bedre.

Selv om stadig flere kvinner sverger til kjappe behandlinger, kan det noen ganger være lurt å unne seg litt ekstra tid til å kure ansikt og kropp.

- En halvtimes behandling gir god effekt, men har man tid til lenger er det bedre fordi man får gjort mer med huden og tilført enda mer fukt, mener Fladmark.

En ultralyd alene koster cirka 500 kroner. Skal du ha hudpleie inn i behandlingen koster dette 250 kroner ekstra.