SANDNES (SIDE2): Skjønnhetsdronning og programleder Vendela Kirsebom (43) er en av ti kjendiser som skal delta på TVNorges andre sesong av «71° nord - Norges tøffeste kjendis», som spilles inn i disse dager.

LES OGSÅ: Her er 71° nord-kjendisene

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

Mandag startet innspillingen av realityserien på Lindesnes, og ferden går gjennom Norge til Nordkapp.

- Uvante skogsturer
Men lange turer i skog og mark er ikke Vendela Kirseboms sterkeste side, skal vi tro henne selv.

- Jeg er ikke så veldig vant til dette. Jeg har jo gått turer i skogen før og er veldig glad i naturen, men aldri på denne måten som vi gjør her. Klatring rett opp med en 20 kilo tung sekk er veldig slitsomt, sier Vendela til Side2.

Selv om det ikke blir mange fjellturene, mener Vendela Kirsebom at det ikke hindrer henne fra å være i god form.

- Jeg er i helt ok form. Jeg forsøker å trene jevnlig, men noen superatlet er jeg ikke, sier hun.

- Livredd syklingen
Sykkelformen står det derimot verre til med. Onsdag skulle kjendisdeltakerne konkurrere mot hverandre i BMX-sykling (sykling på bane, red. anm.) i Sandnes utenfor Stavanger.

På prøverundene slet Vendela Kirsebom seg gjennom løypen, og kjempet mot skrekken. I prøverundene endte hun opp klart sist av alle deltakerene.

- Jeg var livredd. Det var utrolig skummelt å skulle ha høy fart inn mot de hoppene. Jeg våget det rett og slett ikke, sier Vendela Kirsebom til Side2.

- Sykler til kafeer
Terrengsykling er en sport som er ganske fremmed for Kirsebom.

- Jeg sykler aldri på denne måten. Jeg kan sykle på bysykkelen min, men det er i så fall bare til og fra kafeer, forklarer hun.

Men det er ikke bare syklingen som har vært ubehagelig for Vendela Kirsebom på 71° nord-turen.

- Grusom telttur
- Tidligere denne uken måtte vi sove i telt. Det har jeg heller aldri gjort før, og det var ganske grusomt. Det blåste voldsomt utenfor, og var varmt og ubehagelig inne i teltet, forteller Vendela.

Deltakerne fikk ikke flat mark å ligge på, og ble liggende skrått mens uværet sto på.

- Jeg fikk nesten ikke sove den natten, sier hun til Side2.

- Skal til Nordkapp uansett
Til tross for de ubehagelige opplevelsene, er Vendela Kirsebom klar for å fortsette konkurransen. Helst vil hun vinne fram til Nordkapp.

- Jeg ser på denne konkurransen som en kjempegod mulighet for meg til å utfordre meg selv og mine grenser. Det har jeg også fått gjort i løpet av bare disse tre første dagene, sier Vendela.

Men selv om hun ikke skulle nå til topps i kjendiskonkurransen, skal hun likevel ta turen til Nordkapp.

- Jeg har sett på originalserien av 71° nord, og sett de vakre bildene fra Nordkapp. Jeg har hele tiden tenkt at jeg også vil dra dit, og det skal jeg gjøre uansett om jeg ryker ut eller ikke, sier hun.

Andre sesong av «71° nord - Norges tøffeste kjendis» skal sendes på TVNorge i løpet av 2011.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!