(SIDE2): Spellemannsprisen byr på en rød løper av de sjeldne og Side2 var nysgjerrige på hva «Årets hit»-nominerte Venke Knutson skal glitre i.

-Dere får ikke se hele kjolen i helfigur altså, det er forbeholdt lørdag, sier Venke Knutson til Side2.

Men en liten sniktitt på kjolen hun skal bruke på den røde løper får du.

Se bilder fra kjoleprøvingen nederst i saken!

Stylistkupp
Venke selv er ikke veldig opptatt av klær, men hun har lært mye av sin nye stylist Isabella Leikanger Mork som fant den lysegule chiffonkjolen i vintagebutikken Glam! Vintage i West Palm Beach i Florida.

- Isabella ringte meg og sa hun hadde funnet den perfekte kjole, og da stolte jeg fullt og helt på henne, forteller Venke mens hun titter beundrende på den lysegule chiffonkjolen sydd i 1957 av Gladys Thompson.

Vært på rød løper
Den ser ut som en prinsessekjole og stylisten klarte ikke ta øynene fra kjolen som sto i et glasskap i butikken. Kjolen skal ha blitt brukt på den røde løperen i Hollywood ved en anledning.

- Kjolen var umiddelbart et blikkfang. Det glitret skikkelig! Eieren av butikken fikk snakke med Venke, hun synes det var kjempegøy at en norsk artist skulle kjøpe kjolen. Jeg var selvsagt litt redd for om den ville passe, men den satt som et skudd. Det var bare låsen som trengte litt justering, forteller Isabella som kledte opp Venke til fjorårets fotballgalla i gullkjolen fra Roberto Cavalli for H&M.

Stjernefavoritt
Butikken Glam! Vintage i Florida besøkes ofte av stjernenes stylister, og en som ofte er innom er Mischa Bartons stylist.

Les også:Mischas 70-talls guide

- Det er jo veldig gøy at det er en så populær og spennende butikk blant kjendiser også. Venke elsker vintage og derfor ble det veldig riktig med akkurat denne kjolen, sier Isabella.

Stylisten understreker at gult er en riktig farge for vårsesongen.

- Det kommer nok mange på lørdag med norske designkjoler, noe som er kjempebra. Men denne gangen ble det vintage og en helt unik kjole ingen andre har.

Riktig sminke
«Alle» kommer på lørdag, så det er viktig for stylisten at Venke skinner ekstra på den røde løper og da er det mer enn kjolen som skal være perfekt. Planlegging før en slik stor rød løper-happening er alfa og omega for stylisten.

- Sminken skal være naturlig med bruntoner som skal fremheve øynene til Venke. Lyse, gjerne litt glossy lepper og svart eller rød neglelakk. Går det fint, Venke? spør Isabella mens hun testsminker henne.

- Du bestemmer, jeg stoler på deg, svarer artisten.

De to har kjent hverandre siden oktober. For Isabella var det viktig å bli skikkelig kjent med stilen til artisten før hun skulle style henne. Den føler hun at hun kjenner nå.

- Jeg gir henne råd og tips til opptredener og fest, og tenker mye igjennom på forhånd. Det viktigste er alltid kjolen, den fant jeg først for en stund siden. Sminken begynner jeg å planlegge to til tre dager før.

- Er det virkelig så mye planlegging!? Det er godt noen har et så stort engasjement for hva jeg skal ha på meg, selv har jeg det engasjementet for musikken min. Det er der kreativiteten min får utløp, sier Venke.

Avslappet stil
Venke beskriver sin egen stil som feminin, enkel og komfortabel.

- Jeg må kunne bevege meg godt i klærne, de skal gjerne være i myke, deilige silhuetter, sier Venke som for tiden har InWear og Jenny Hellström som favorittmerker.

Slottsball
Venke vil bruke den nydelige kjolen til et sommerbryllup, men hun håper på å få brukt den til en litt mer ekstravagant anledning. Den gule kjolen hadde passet perfekt til slottsball.

- Altså, jeg venter bare på en invitasjon fra krompen til ball på slottet. Den har ennå ikke kommet, men jeg har god tid, ler hun.

Tror på pris
Artisten skal nyte nominasjonen for det den er verdt uansett utfall på lørdag.

- Jeg vil i alle fall kose meg med at det er en mulighet for at jeg kan vinne. Men jeg tror nok Madcon går av med seieren, sier hun.

Venke kjemper om Spellemannsprisen for «årets hit» med Madcon, Kurt Nilsen, Postgirobygget og Sichelle. Det er publikum som får bestemme hvem som vinner.

Se de nominerte til «årets hit» og «årets musikkvideo» her!

Side2 er selvsagt til stede på Spellemannsprisen lørdag kveld - da får du se Venkes kjole på den røde løper, se bilder av alle kjendisene som kommer og les intervjuer med prisvinnerne.

Spellemannsprisen vises lørdag 2. februar på TV 2 fra klokken 21.35.

Les mer om mote her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!