Gå til sidens hovedinnhold

Venstre vil forby overvåking på skoler

- Barn og unge skal kunne leve bekymringsfritt uten tanke på at det er et kamera over hodet deres, sier Venstres Abid Raja.

TØNSBERG (NTB): Venstre vil ha bort overvåkingskameraer på norske skoler. Overvåking på skoler er en uting, sier Abid Raja, som vil forby overvåkingen.

I forkant av landsmøtet i helgen, har Raja ledet arbeidet med partiets forslag om barns oppvekst. Han vil at barn skal kunne føle seg trygge og fri på skolen og i barnehagen, skriver VG.

– Barnehage og skole er barnas arbeidsplass. Vi mener de skal kunne leve bekymringsfritt uten tanke på at det er et kamera over hodet deres. Det kan godt være at de bare brukes for å hindre innbrudd og hærverk, men det hjelper ikke. Vi mener barnas rettssikkerhet er så viktig at de må vernes, sier Raja. Partileder Trine Skei Grande stiller seg bak forslaget.

Lederen for Datatilsynet, Bjørn Erik Thon, sier det skal gode grunner til før en skole kan begynne med kameraovervåking.

– Og skal det tas i bruk, må det gjøres med visdom og klokskap, slik at de ikke filmer elevene i deres normale skoleliv. Jeg synes skolene eventuelt skal ta elevrådet med på råd før de setter opp kameraene, sier Thon, som mener det vil bidra til åpenhet om formålet kameraenes funksjon. (©NTB)

Les også:

Venstres velgere er de minst lojale

Langer ut mot Høyre-skolen

VIDEO: Venstre-leder Trine Skei Grande åpnet fredag partiets landsmøte, der hun blant annet tok et oppgjør med regjeringens flyktningpolitikk. Her kan du se hennes tale:

Kommentarer til denne saken