Gå til sidens hovedinnhold

Venter fortsatt boligfest

Boligprisene vil fortsette å stige også i 2006, tror Norges Eiendomsmeglerforbund.

- Vi tror boligprisene vil stige med seks prosent i år, sa formann Øivind A. Tandberg i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) på en pressekonferanse mandag.

Til sammenlikning ble boligene ni prosent dyrere fra 2004 til 2005.

Ikke renteeffekt
Det dempede vekstanslaget for 2006 skyldes i liten grad utsiktene for en høyere rente. Norges Bank har signalisert at styringsrenten skal opp rundt ett prosentpoeng frem mot utgangen av året, men dette preger foreløpig boligmarkedet i liten grad.

Hovedårsaken til at veksten ifølge NEF blir lavere, er at boligmarkedet vil stabilisere seg mer.

NEF har foretatt en spørreundersøkelse blant alle sine lokallag før de landet på prognosen for 2006. Ifølge tilbakemeldingene venter lokalforeningene noe lavere prisstiging i år enn for 2005, både for Norge under ett og for lokalmarkedene.

Lite til salgs gir prishopp
Den ferske boligprisstatistikken som NEF la frem mandag, viser at det ved årets begynnelse er få boliger til salgs. Dermed ligger det an til en prisvekst i januar og februar, slik det også har vært de siste årene.

- Mye av prisøkningen for 2006 kommer i begynnelsen av året, påpekte Tandberg.

Andre eksperter mener i likhet med NEF at boligprisene vil stige i år, om enn hakket roligere enn i 2004 og 2005. Statistisk sentralbyrå nedjusterte boligprisveksten for 2006 i sine siste prognoser, fra fra 4,2 prosent til 1,2 prosent.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken