Gå til sidens hovedinnhold

Venter Nordsjøtraktat om infrastruktur innen nyttår

En traktat mellom Storbritannia og Norge som tar sikte på å lette den felles utvikling av energiressursene i Nordsjøen bør være på plass innen utgangen av året, mener den britiske energiministeren

Det kom frem på en pressbriefing den britiske energiministeren Brian Wilson holdt i forbindelse med oljeteknologikonferansen i Houston i sent i går kveld norsk tid. Det melder Dow Jones Newswire.Den viktigste delen av traktatsforhandlingen er å få regulert utbyggingen av en ny gassrørledning mellom de to landene. Både Norsk Hydro og Statoil presser på for at en traktat skal komme på plass raskest mulig slik at de kan komme i gang med byggingen av en ny gassrørledning fra Ormen Lange og Sleipner-feltene til det sydlige England.Statoils konserndirektør Inge K. Hansen sa til iMarkedet i forrige uke at en rammeavtale mellom de to landene bør være på plass før sommeren skal oljeselskapenes leveranseplaner holdes.Les:

Inge Hansen kommenterer Statoil-utvikling

Energiminister Wilson opplyste i går kveld at forhandlingene om traktaten fortsetter mellom seniorrepresentanter fra de to landene, som møttes så sent som i forrige uke.- Det kan ta litt lenger enn vi trodde. Vi har ikke kommet til en konklusjon, men samtalene har ikke falt sammen. Det er en virkeig sterke interesse for begge parter å få en traktat på plass, sa Wilson.Opprinnelige håpet landene at en avtale skulle ha kommet på plass da Wilson møtte olje- og energiminister Einar Steensnæs i slutten av mars, men ifølge Wilson gjorde kompleksiteten at forhandlingene måtte forlenges.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe