Gå til sidens hovedinnhold

Verden er blitt flottere

Nyhetene er store og flotte i den nye versjon av populære Google Earth.

Google Earth har blitt et stort fenomen i løpet av sin relativt korte levetid. Programmet har gjort det mulig å utforske store deler av verden i ekstremt gode detaljer, og ikke minst har 3D-muligheten gjort det morsomt å utforske steder som Grand Canyon og andre naturperler med imponerende detaljer.

Ny utgave
Nå er programmet sluppet i en ny utgave, og forandringene er ganske store. For det første har programmet fått et mer oversiktlig brukergrensesnitt som gjør at selve kartet kommer mer i fokus enn tidligere.

Det som kanskje er mer interessant er at 3D-funksjonaliteten i programmet har blitt betydelig bedre enn tidligere. Mens bygninger tidligere bare ble presentert som grå blokker, har Google startet arbeidet med å legge på teksturer på disse 3D-modellene. Det betyr at du på en lang rekke kjente bygninger kan se hvordan de faktisk ser ut i virkeligheten.

Del opplevelsene
For de som virkelig er tilhengere av programmet har også Google utvidet muligheten til å dele data med andre, både når det kommer til egne bilder og egne bygninger som du nå kan tegne inn i kartene.

Den siste versjonen av programmet kan du laste ned her.

Vær klar over at programmet nå bruker mer minne enn noen gang, og gamle datamaskiner kan få store problemer med å få programmet til å fungere korrekt.

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021