HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=JfdsMsGlerTJTGxB1ofeRG_wlPva-Dx6cwMKzQHztxFGz6gh9WRT_HeIz3SOjmgwau34fyrA59hfa976oK7g1ZCk_blktALR&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

(SIDE2): I dag er det Verdens AIDS-dag. I det siste har HIV igjen stått på dagsorden etter at Charlie Sheen sto frem og fortalte at han var HIV-positiv .

Sosiale medier gikk varme for Charlie Sheens HIV-innrømmelse, og mange påpekte at det var ille at HIV fremdeles var så stigmatisert.

- Folk visste mer før

For det er ikke bare menn som har sex med menn og narkomane som blir smittet.

Tre dager før Camilla skulle giftet seg, fikk hun vite at eks-kjæresten hadde smittet henne med hiv.

Og mens det på 1980-tallet var HIV noe Side2-redaktør Ingeborg Heldal var skikkelig redd for, var vi også mer opplyste.

- De unge vet minst

Helsedirektoratet la i dag, tirsdag, frem en undersøkelse der det per i dag er de helt unge som vet aller minst om HIV.

Samtidig fastslår de at informasjonen har gått baklengs - i dag er folk lite lite opplyste som da viruset ble kjent på 1980-tallet.

Det har MTV Stayling Alive Foundation tenkt å gjøre noe med. Kanalen lanserer kondom-emojis for både IOS og Android for at det skal være enklere for ungdom å kunne snakke om sikker sex og hjelpe forebygge HIV og AIDS.

I tillegg lanserer de«Sext Life» som viser de ulike emojoene som «har seg med hverandre». Du kan se den over.

− I dag er emojier blitt en del av dagligtalen til ungdom verden over. Vi håper at de nye ikonene vil gjøre det litt enklere for ungdom å snakke om sikker sex på en måte som kanskje føles litt tryggere for dem, forteller David Lincoln Blom, markedssjef for MTV i Norden.