Gå til sidens hovedinnhold

Verdens beste bilspill

«Project Gotham Racing 3» er det peneste, raskeste og mest tilfredsstillende bilspillet vi har spilt.

(Spillmagasinet): Du har sikkert allerede sett karakteren og lurer på hva i all verden jeg tenker med. For bilspill kan vel ikke være så bra?

Video: Se traileren fra spillet.
Guide: De beste bilspillene.

De går jo bare ut på å kjøre raskest rundt en bane, og det har vi allerede gjort en million ganger før.

Og det er vel i og for seg sant, men ingen bilspill har vært så underholdende og tilfredsstilende som «Project Gotham Racing 3».

Les også: Alt om Xbox 360.

Se flere bilder i bunn av anmeldelsen.

Vakkert

Bare så det er sagt, «Project Gotham Racing 3» er helt nydelig. Dere som mener at grafikk ikke er viktig kan finne en høy bro og hoppe fra den. Takket være kraften i Xbox 360, byr spillet på de vakreste bakgrunnene noensinne sett i et spill.

Omgivelsene er livaktige og fulle av små detaljer. Bare det at tilskuerne rykker bakover når du kolliderer med autovernet gjør opplevelsen mer troverdig. London, Tokyo, New York, Las Vegas og Nürnburgring har aldri sett så ekte ut.

Men det mest imponerende med grafikkmotoren er «motion-blur»-effekten. Etterhvert som du akselererer blir alt rundt deg dratt bakover og du skjærer deg gjennom omgivelsene. Du har aldri kjørt så fort med bil på konsoll, 300 km/t i «PGR3» er 300 km/t.

Deilig å kjøre

Heldigvis er ikke den smekre overflaten alt «Project Gotham Racing 3» har å by på. Kjørefølelsen er fabelaktig og tilfredsstillende. Du styrer et par tonn med metall og må slåss med kreftene for å få ting til og gå som du vil.

Denne gangen heller styringen mer mot simulatorene, og bremseavstand, riktig linje og slike ting er viktigere enn i forgjengeren. Heldigvis er muligheten til å dra de feiteste breisladdene fortsatt tilstede og heftige manøvre belønnes med en slump respekt.

Tidkrevende

Respekt er viktig, spesielt nå som Live er fullstendig integrert i spillet. Er du koblet opp, måles du opp mot andre sjåfører. Det å se seg selv ligge på 256512. plass i verden etter et rimelig godt løp er både et slag i trynet og en enorm motivasjonsfaktor.

Du vet at du kan kjøre bedre og i hvert fall klarte opp på 256509. plass.

Den omfattende enspillerdelen og svære onlinebiten tar mye tid. Du skal alltid bare klatre en plass på rankinglista eller låse opp en av spillets mange feite biler. Og plutselig dukker sola opp og du må på jobb.

Bilparken består av alt fra kjente merker som Lamborgihni og Ferrari til Ariel Atom 300. Som seg hør og bør oppfører og låter bilene ulikt. Du har mange timer med trening foran deg hvis du skal ha noen og velge mellom i hver av de ulike bilklassene.

Det beste bilspillet

Med «Project Gotham Racing 3» har utviklerne klart å kombinere en rekke stilige biler med en fantastisk fartsfølelse, nydelige omgivelser og en enormt tilfredsstillende kjøremodell.

Resultatet er det beste bilspillet noensinne og en god grunn til å kjøpe seg Xbox 360.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?