Gå til sidens hovedinnhold

Verdens beste tv-serie?

Endelig er den femte og sjette sesongen av «Seinfeld» sluppet på dvd. Og for noen sesonger det er!

«Seinfeld» – sesong fem og seks
Av: Larry David og Jerry Seinfeld
Skuespillere: Jerry Seinfeld, Jason Alexander, Michael Richards, Julia Louis-Dreyfus, med flere.

Høydepunktene står i kø og det er vanskelig å plukke ut noen favoritter. Hvem husker vel ikke «The Puffy Shirt», hvor Jerry takker ja til å bruke en sjørøver-skjorte på et tv-program fordi hun som spør han snakker så lavt at han ikke hører hva hun sier.

Eller «The Lip Reader», hvor George får hjelp av Jerrys døve kjæreste til å lese på leppene til damen som nettopp har slått opp med han. For ikke å snakke om andre uforglemmelige temaer som krymping, store salater, pizzaideer, suppe til middag, rumenske turnere og bh for menn.

Dette er også sesongene hvor George sine foreldre for alvor gjør sin innmarsj. Jerry Stiller som Frank Costanza er simpelthen fantastisk som den høylytte kranglefanten av en far. Det samme er Estelle Harris som Georges mor, Estelle. Wayne Knight, som spiller Newman, er også suveren.

«Seinfeld» må være den serien som har truffet best med skuespillervalgene sine noensinne. Skuespillerne gjør rollene troverdig og unike, slik Knight gjør med Newman som den tjukke, innbitte og plagsomme postmannen med svetteperler i pannen. Og alle har et komisk talent fra en annen verden som de får frem på vidt forskjellige måter. Meget godt gjort med tanke på persongalleriet av noen karakterer serien innehar.

Sesong fem inneholder alle de 22 episodene. Spilletiden er på godt og vel åtte timer, pluss hele 13 timer med ekstramateriale. Sesong seks er god for 24 episoder, like mye ekstramateriale og hele ni timer med moro.

Begge sesongene er Emmy-vinnere, og har blitt omtalt som mesterverk innenfor dvd-området. Episodene har blitt gjeninnspilt med høy oppløsning for best mulig bilde- og lydkvalitet. Med andre ord – nesten et døgn med «Seinfeld» per sesong.

Er du fan av Seinfeld må du gå til anskaffelse av disse boksene. Er du ikke fan, bør du skaffe deg dem likevel. Seinfeld er og blir verdens morsomste tv-serie, og jeg gleder meg allerede til sesong syv entrer markedet.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken