Gå til sidens hovedinnhold

Verdens billigste bredbånd

Her får du verdens rimeligste bredbåndstilgang. Les hvor.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

En ny OECD-rapport avslører store prisforskjeller på bredbånd verden over, melder BBC.

NA24 - din næringslivsavis

OECD har undersøkt pris og hastighet på bredbånd i 30 av verdens best utviklede nasjoner for å finne ut hvor man billigst er koplet mot internett.

Söta bror på topp
Rapporten avslører at 60 prosent av innbyggerne i medlemslandene i dag er bredbåndbrukere, og at land som har byttet til fibernettverk har de beste prisene og hastighetene.

I Japan har nettbrukere 100 Mbps linjer i gjennomsnitt, noe som er ti ganger høyere enn gjennomsnittet i OECD-landene sett under ett.

Den billigste inngangsbilletten til bredbåndsurfing får man imidlertid i Sverige, som har en gjennomsnittspris på rundt 64 kroner per måned for en 256kbps linje, etterfulgt av Danmark, Sveits, USA, Frankrike og Nederland.

Overlegne japanere
På den nedre halvdelen av topp-ti-listen finner vi New Zealand, Italia, Irland og Finland. Rundt 54 kroner skiller den beste i testen, Sverige, og svenskenes naboland, Finland, som nummer ti på listen.

Mexico har den dyreste inngangsbilletten til internett med en gjennomsnittspris på 314 kroner i måneden. Her får du likevel en 1Mbps linje som den rimeligste.

Måler man bredåndprisen i megabit per sekund, er det Japan som kommer best ut, med cirka 1 krone og 30 øre. Her kommer Tyrkia dårligst ut, med rundt 486 kroner. Japanerne får dermed 370 ganger mer bredbånd for pengene enn tyrkerne.

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford