Gå til sidens hovedinnhold

Verdens dyreste adresser

Og nei, det er ikke Rådhusplassen og Ullevål Hageby.

(LXUS.no) Du trodde kanskje du var kongen av fjellheimen da du i påsken satt med både fire hus på Slemdal og hotell på Rådhusplassen, men selv om du solgte alle disse er det noen adresser i verden hvor du ikke ville hatt råd til å leie deg en kjellerbod engang.

LES OGSÅ:
En milliard for ambassade-nabo
Her er det bare plass til rikinger
Verdens dyreste butikkadresser

Ifølge Aftenposten.no har det britiske analyseselskapet Wealth Bulletin laget en oversikt over de ti dyreste gatene i verden å bo i, og du finner ingen av dem på Monopol-brettet.

1. Avenue Princesse Grace, Monaco

Med en kvadratmeterpris på 950.000 kroner kan du jo selv regne ut hva en enkel treroms vil koste i verdens dyrete gate. Men dersom du har råd, får du både sentral beliggenhet, havutsikt og celebre naboer med på kjøpet. Gaten er oppkalt etter avdøde fyrst Rainiers skuespillerinne-kone Grace Kelly.

2. Severn Road, Hong Kong

Sterk økonomisk vekst i Kina har fått boligprisene til å skyte i været, og dersom du vil være konge på haugen i Østen, er det eksklusive Victoria Peak-distriktet stedet du bør bosette deg. Her ligger Severn Road med en kvadratmeterpris på 605.000 kroner og utsikt over havnen og byens skyskrapere.

3. Fifth Avenue, New York City

Tidligere har vi i LXUS avslørt at Fifth Avenue er verdens dyreste butikkadresse , men også privatboligene her er blant de dyreste i verden. For den som elsker kombinasjonen yrende storbyliv og overdådig luksus er leilighetene på Upper East Side de flotteste. Prisene ligger på rundt 400.000 kroner per kvadratmeter.

4. Kensington Palace Gardens, London

Om du elsker den britiske kongefamilien, er dette adressen for deg. Da blir dere nesten naboer, for gaten ligger kort vei fra Kensington Palace - en av familiens mange residenser. Men noen invitasjon til rojale teselskap er ikke inkludert i kvadratmeterprisen på 385.000 kroner.

5. Avenue Montaigne, Paris

Om du synes parisere er trivelige og synes det bare er søtt med små hunder som tisser overalt, vil du trolig trives godt i Paris. Skal du bo som fiffen her, bør du satse på en leilighet i Avenue Montaigne med en kvadratmeterpris på 270.000 kroner. Da bor du ikke bare sentralt, men også innenfor det Gyldne Triangel med paradegaten Champs-Elysées i øst og snobbete Avenue George V i vest.

Livets aller beste sider - www.LXUS.no

6. Ostozhenka, Moskva

Russiske milliardærer er ikke som andre milliardærer, og mange av dem har gjerne et hjem i hver verdensdel. Men hjemme i Moskva er det Ostozhenka som gjelder, og kvadratmeterprisen på 200.000 kroner er uansett bare lommerusk for landets oljebaroner. Gaten ligger ifølge Aftenposten.no rett ved Moskva-floden og har utsikt over flere av byens historiske minnesmerker.

7. Via Suvretta, St. Moritz

Om du orker tanken på lang vinter og Silvio Berlusconi som nabo, er St. Moritz byen og Via Suvretta gaten for deg. 190.000 kroner per kvadratmeter er heller ikke noe å si på for styrtrike arvinger med påskeferie hele året. Husk at du trenger siste nytt innen skimote og heiskort også!

8. Carolwood Drive, Los Angeles

I en by fylt av rikinger og overdådige luksusvillaer er det ingenting som slår Carolwood Drive. Gaten er blant annet adressen til drømmevillaen Fleur de Lys, som er inspirert av intet mindre en et visst slott i franske Versailles. Pris? 150.000 kroner per kvadratmeter.

9. Wolseley Road, Sydney

Tidligere Australia-studenter vil trolig fortelle deg hvor billig det er å bo "Down Under", men ikke i Wolseley Road. Verdens beste havneutsikt er ikke alle forunt, men for 140.000 kroner per kvadratmeter kan du se både Sydney Harbour Bridge og landemerket Operahuset fra din egen stue.

10. Altamount Road, Mumbai

For 125.000 kroner kvadratmeteren kan Indias rikeste oppfylle drømmen om å sette adressen "Altamount Road" på sitt brevpapir med navn på. Etter at forretningsmannen Mukesh Ambani i fjor kunngjorde sine planer om å bygge et 27-etasjers leilighetskompleks her, skjøt prisene til værs, og alle som er noe i Mumbai gjør ikke dumt i å bosette seg her.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken