Gå til sidens hovedinnhold

Verdens dyreste klokker

Klokker med diamanter og rødt gull er de nyeste trendene fra Sveits. Se hva pampene smykker håndleddet med.

(SIDE2): Tirsdag ettermiddag var det duket for eksklusiv visning av det nyeste nye innen klokkemote fra Genève og Basel.

Hele 20 av verdens ledende klokkeleverandører viste fram sine nyeste trender, design og teknologi. Her fins merker som Seiko, Longines, Tag Heuer, Mont Blanc, Breitling, Baume & Mercier, Tissot, Rolex og Raymond Wiel.

SE BILDER AV ALLE KLOKKENE FRA DE ULIKE LEVERANDØRENE UNDER. HER FINS KLOKKER I ALLE PRISKLASSER.

Luksus på armen
Men skal du følge med på moten bør du ha lommeboka i orden. Her fristes med klokker i gull og diamanter. Hva med en klokke i rødt gull og 147 diamanter i toppklassen, til den nette sum av 120.000 kroner? Eller en 18-karats gullklokke fra Breitling med perlemorskive til 160.000 kroner?

- Flere menn liker å smykke seg med såkalte pynteklokker, sier talsmann for Breitling, Anders Ellstrøm.

Også produktansvarlig for det tyske klokkemerket Mont Blanc, Lone Annmark, forteller at klokkene bare blir mer eksklusive for hvert år som går.

- Det nye med vårt design nå er at også logoen vår er besatt med diamanter. Mont Blanc-klokkene produseres i en liten by utenfor Genève.

Maksimalistisk trend
- En tydelig trend nå er store klokker. Alle de eksklusive merkene har store klokker både for jenter og gutter, sier urmaker og eier av klokkebutikken Kjell Larsen AS i Sandvika, Terje Larsen.

Han mener maksimalismen kommer for fullt og at folk bruker mer penger på en klokke nå enn før.

- Det er de største og dyreste klokkene det er venteliste på, og særlig Breitling sine klokker, forteller urmakeren.

Også forfatter av boka «The best of sveitsiske ur», Kristian Haagen mener maksimalismen råder.

- Flere menn kjøper klokker med diamanter og vi har fått en slags Beckham-effekt. Men i Norge ligger dere fortsatt litt etter, sier han. Mannen er lidenskapelig opptatt av klokker og er selv eier av 25 sveitsiske klokker. Den dyreste han har er verdt 150.000 kroner.

Mekaniske klokker i skuddet
- Jeg tror mange liker å se ned på klokka si og tenke; jeg har virkelig gjort det bra i livet. Den er som et slags statussymbol og vi blir jo bare rikere og rikere, mener dansken som selv går rundt med to klokker.

- Jeg er veldig fasinert av Seiko sin nye linje« Spring Drive» Det er mekaniske klokker som er helt fantastiske. Den nye trenden nå er at flere og flere er opptatt av mekanikk.

Haagen har også skrevet en liten guide han har kalt «Den kvadratiske guide» som handler om hva man bør se etter i en klokke og hvordan man kjøper sin første klokke.

- Det er mange hensyn som skal tas, mener han. Grunnen til at så mange er interessert i klokker er på grunn av mekanikken mener han. Særlig vi gutter elsker jo små duppedingser med masse mekanikk.

- Ikke det verste
Også slalom-esset Aksel Lund Svindal har tatt turen for å promotere merket Longines.

- Det tok meg ikke lange tiden å svare ja da jeg ble spurt om å fronte dette. Å bli assosiert med et sveitsisk klokke-merke er ikke det verste, smiler verdensmesteren, som tidligere ikke var så opptatt av klokker.

- Jeg har aldri vært så opptatt av klokker, men å bli sponset av et sveitsisk klokkemerket er skikkelig tøft.

Reklame

Bestselger: Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris