Gå til sidens hovedinnhold

Verdens dyreste leiligheter

Luksus og sikkerhet til 551.000 kvadratmeteren i London.

LONDON (NA24): Eksklusive leiligheter og en utrolig pris.

Nye bolig-eiendommer under bygging i Londons Knightsbridge er forhåndssolgt til en pris som er uten sidestykke. Leiligheten med den eksklusive adressen One Hyde Park omsettes til en pris på utrolige 551.000 kroner kvadratmeteren.

NA24 - din næringslivsavis

Her bygges det fire enheter med det som blir verdens dyreste leiligheter. På toppen av hver boligblokk blir det penthouse-leiligheter som vil koste 84 millioner pund, eller vel en milliard kroner hver.

Startet med 70.000
Selv de mest eksklusive boliger i bydelen Chelsea har tidligere aldri vært omsatt til en pris i nærheten av dette. Det er selskapet Candy & Candy som står bak ideen og utviklingen av boligene i One Hyde Park.

Bak selskapet står brødrene Nick Candy (34) og Christian Candy (32), som for vel ti år siden begynte eiendomsutvikling med 70.000 kroner i kapital, penger som brødrene hadde lånt av sin bestemor.

LES MER: Optimal brødre-luksus

I dag har Candy-brødrene noen av verdens rikeste som klienter og 50 ansatte i London, mens de selv har base i Monaco.

- Vi har klienter over hele verden, også noen fra Skandinavia og Norge. Våre kunder har gjerne eiendommer flere steder og vi blir kontaktet når et nytt hjem, en ny yacht eller et privatfly skal innredes, sa Nick Candy til NA24 da vi sist høst omtalte boligprosjektet One Hyde Park. Nå er anleggsvirksomheten i gang og detaljer rundt prosjektet blitt kjent og vakt oppsikt, ikke minst på grunn av prisnivået.

Skuddsikkert glass
Eksklusivitet, de dyreste materialer som finnes og sikkerhet er nøkkelord for det nye prosjektet. Alle leiligheter vil ha skuddsikkert glass og det siste innen teknisk kontroll for beboernes sikkerhet vil bli installert. Beboerne må registreres med øye-skanning før de i det hele tatt kommer inn i heisen som bringer dem opp til leiligheten.

Noen av de største leilighetene får et såkalt panikk-rom dit beboerne om nødvendig kan søke sikkerhet. Garasjene vil også bli utstyrt med alt innen sikkerhet.

Ved siden av beskyttelse og trygghet for beboerne er også det meste innen luksus inkludert. Hver leilighet får eget treningsrom og et moderne bibliotek med kino, alt innen video og konferansemuligheter. På kjøkkenet blir det installert det mest eksklusive innen kjøleskap, inkludert en spesielt kjølesystem for champagne.

Raffinerte løsninger
Nick Candy planlegger en direkte tunnel fra One Hyde Park til naboen Mandarin Oriental Hotell slik at beboerne kan få all den service hotellet tilbyr. Når det gjelder interiør og møbler kan kjøperne velge fra utvalget av de dyreste materialer som finnes og de mest raffinerte løsninger, men krystall, mahgnoi og marmor regnes som standard. Det eneste kjøperne kanskje vil savne, er muligheten for å lande på taket med helikopter.

Det var et offshore-registert selskap som i 1994 kjøpte en heller stygg 1950-talls bygning for vel 1,5 milliarder kroner, uten å ha sikret seg byggetillatelse fra myndighetene. Candy & Candy nekter for at de eier området, men like etter kjøpet ble de engasjert som designer og eiendomsutvikler. Senere fikk de også tillatelse for bygging av fire blokker og til sammen 86 luksus leiligheter, i størrelser fra 92 til 1858 kvadratmeter. Innflytting vil skje i 2009.

Verdens rikeste klienter
Mange spør seg hvem som egentlig har råd til å bo i One Hyde Park. Stiller man spørsmålet til Nick Candy, blir han taus. Men alle er enige om at ingen kjenner eksklusive vaner og superrike slik Candy-brødrene gjør.

Selv påstår brødrene at de kan ringe direkte til 20 prosent av verdens 200 rikeste personer. Med andre ord har de kontakt med 40 milliardærer. Eksperter på eiendommer i London antar at kjøpere på dette nivået kan betale 20 prosent av kjøpesummen ved inngåelse av kontrakt – og at selgeren ofte sørger for at dette depositum ikke kan kreves tilbakebetalt.

- Dette blir verdens beste boligblokker. Vi har funnet det beste av alt i verden og forbedret det. Vi har allerede over 300 meget interesserte kjøpere, sa Nick Candy til NA24 for noen måneder siden – allerede da smilte han over etterspørselen.

Reklame

Quiz: Hva heter Mummitrollet på originalspråket?