Gå til sidens hovedinnhold

Verdens kuleste biler

Det er få spill som har klart å fange ånden av superbilder på en bedre måte enn Need For Speed.

Helt siden jeg spilte The Need For Speed for første gang for snart 12 år siden, har jeg vært hektet på denne spillserien. Rent grafikkmessig har det vært en utrolig forandring på 12 år, men de tøffeste bilene har alltid vært en selvfølge i denne klassikerserien.

Se bildespesial i bunn av artikkelen.

En gammel klassiker ble funnet

Etter å ha gått gjennom gamle pappesker i helgen fant jeg en gammel CD jeg ikke hadde sett på lenge: «Need For Speed II SE». Med unntak av Civillization II, er det få spill jeg har brukt mer tid på, og jeg kunne banene bedre enn jeg kunne veien til den kombinerte barne- og ungdomsskolen jeg gikk på i ni år.

Installasjonen av spillet gikk helt prikkfritt, selv om Windows XP knapt var påtenkt da spillet ble sluppet i 1997.

Fokuset var tøffe biler

Mens pene animerte damer med store pupper har blitt fokuset i de nye Need For Speed Underground-spillene, var det superbilene som stod i fokus i de første Need For Speed-spillene. Utfyllende informasjon ligger inne om hver enkelt bil, og utviklerne hadde laget tøffe videosekvenser og omfattende bildespesialer for hver bil.

De par første Need For Speed-spillene var for dem som var glad i biler, og da får det heller være at grafikken på selve spillopplevelsen faktisk var bedre for ni år siden, da jeg hadde et Voodoo2-grafikkort som spillet var spesialtilpasset for.

Dagens «state of the art»-grafikkort fra ATI støtter ikke den fantastiske grafikken Need For Speed II SE faktisk kunne vise til, hvor blant annet fluer kunne knuses mot frontrura.

Morsomme juksekoder

Det er også få spill som har hatt like mange gode juksekoder som de første Need For Speed-spillene. Ingenting er som å kjøre en skikkelig tømmerstokk eller utedo på en motorvei, og kanskje vinne mot en McLaren F1, slik du kunne i det andre spillet i serien.

I den første utgaven var det enda morsommere å jukse: Der kunne du modifisere banene med en egen editor, slik at du for eksempel plutselig kjørte utenfor et flere tusen meter høyt stup. På samme måten kunne du lage de mest utrolige hoppene slik at det hele ble mer som en flysimulator enn et bilspill.

Nye bilder hver dag

For å bringe frem den gamle ånden fra en av tidenes beste spillserier, vil vi denne uken hver dag presentere alle bilene som var i seriens første mest kjente utgaver: The Need For Speed SE, Need For Speed II SE, Need for Speed III og Need for Speed: High Stakes

Se bildene fra det første spillet under.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken