(SIDE2:) Magasinet Glamour har kåret verdens 50 mest sexy menn i 2010.

Vampyrfeberen har virkelig gått til hodet på yre hunnkjønn som har stemt fram hele fire hobbyvampyrer i listens topp fem, hvor Robert Pattinson (24) stakk av med seieren. Sjefsvampyr Pattinson har figurert på toppen av ulike lignende kåringer, og jubelkoret for den kjekke engelskmannen ser ikke ut til å stilne.

Vampyrer mot varulver
På andre plass følger Taylor Lautner hvis fiktive alter ego er den velproporsjonerte varulven Jakob, vinneren Pattinsons argeste konkurrent i Twilight-filmene. Ian Somerhalder, som spiller den onde vampyrbroren i «Vampire Diaries», snapper tredjeplassen med sine turkise øyne og blodtørstige hjørnetenner. På fjerde plass finner vi Xavier Samuel, en ny vampyr som infiltrerer familien Cullens jaktmarker. Og på femte plass er det Kellan Lutz, mest kjent som vampyren Emmet Cullen fra «Twilight», som brisker seg.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

Topp ti listen:
1. Robert Pattinson

2. Taylor Lautner

3. Ian Somerhalder

4. Xavier Samuel

5. Kellan Lutz

6. Johnny Depp

7. Justin Bieber

8. Gerard Butler

9. Hayden Christensen

10. Channing Tatum

3737

Vampyrer som badboys
Disse bleke skapningene, med sine spisse hjørnetenner og dype øyne. Hvorfor så sexy?

Psykolog Belisa Vranich utbroderer i Huffington Post:

- Tiltrekningskraften ligger i helheten, de er mystiske, farlige og meget sensuelle skapninger. For oss kvinner, den ultimate uberegnelige badboy. Lidenskapelig i det ene øyeblikket og kald og fraværende i det neste. Vampyren blir karakterisert som selvstendig, smart og mektig, egenskaper som ofte tenner kvinner. Den seksuelle appellen i hoggtennene ligger i assosiasjonen med det dyriske og rå, kjærlighetsbitt og nakken som erogen sone.