Gå til sidens hovedinnhold

Verdens raskeste til Oslo

Sjøens svar på Bugatti Veyron skal gjøre rekordforsøk mellom London og Oslo. Se video her.

XSR 48 er navnet på båten som nå får oppmerksomhet rundt om i hele verden. Det er ikke vanskelig å forstå.

Se video av båten her.

For det første er XSR 48 det nærmeste man kommer en ordentlig britisk sportsbåt. Sjøens Bugatti Veyron er den kalt, og det passer i grunnen godt når man ser bildene.

Båtens utseende bærer preg av at designeren har fått frie tøyler. I tillegg har den en god del utstyr man ellers ikke er vant til å finne om bord i båter. Cockpiten har tempererte frontrute, originale racing Recaro-seter i skinn og innebygd mobiltelefon med integrert intercomsystem.

Sjampanje og bøtteseter
Men det skal også gå an å overnatte om bord, selv om man ut fra bildene ikke er garantert noe maritime assosiasjoner.

I kabinen finner vi en stor dobbeltseng, en diger skinnsofa i valgfritt skinn, sjampanjeglass med egen logo og downlights med dimmer. Skroget er sandwichstøpt og laget av karbon og kevlar. Samtlige instrumenter og rattet er spesialdesignet til båten, mens store deler av interiøret er laget av så lett materiale som overhode mulig.

Verdens raskeste?
Akkurat vekten er viktig for XSR 48. Sammen med to Idotta Fraschini på til sammen 2000 hester, en ZF totrinns girkasse og ZF Trimax overflatedrev har produsentene nå selv på sine nettsider kåret båten til verdens raskeste serieproduserte båt – med en toppfart på rundt 86 knop.

Hvorvidt båten lever opp til påstandene er usikkert. At produsenten har erfaring med raske båter er det imidlertid ingen tvil om. XSMG har til sammen 12 ulike verdensrekorder, og skal gjøre flere rekordførsøk i løpet av 2007.

Ett av rekordforsøkene skal være med nettopp en slik XSR 48 på strekningen mellom London og Oslo – og derfra videre til St. Petersburg, ifølge produsentens nettsider.

Har du selv lyst til å forsøke deg, bør du være tidlig ute, ettersom den kun kommer i 100 eksemplarer. Prisen på XSR 48 ligger på tilsvarende i overkant av 12 millioner norske kroner.

Mer fart og luksus på Nettavisens båtsider her.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen