Meksikanske Carlos Slim Helu (70) er verdens rikeste, ifølge den årlige kåringen til økonomimagasinet Forbes.

Ifølge NTB viser listen at han har en formue som tilsvarer nesten 315 milliarder kroner. På andreplass følger Microsoft-gründer Bill Gates med snaut 312 milliarder, foran investorveteranen Warren Buffett med drøyt 276 milliarder.

Det er første gang Slim Helu topper listen. For et år siden var Gates rikest, foran Buffett og Slim Helu. Buffett toppet listen i 2008, men før det holdt Gates topplassen tretten år på rad.

Telekom
Årets vinner har store interesser i ulike bransjer, men spesielt innen telekom i hjemladet og andre steder i Latin-Amerika. Han har også gjort flere investeringer i USA og blant annet kjøpt seg opp i avisen New York Times.

Gates er nå ute av den daglige driften av Microsoft og fokuserer på å gi bort store deler av formuen via Bill & Melinda Gates Foundation, som årlig deler ut milliarder. Buffett kontrollerer investeringsselskapet Berkshire Hathaway, som gjennom tiår har gitt aksjonærene uvanlig god avkastning. Buffett er venn av Gates og har gitt store beløp til Microsoft-gründerens stiftelse.

Godt år
2009 ble et meget godt år på verdens børser, og dette reflekteres ikke overraskende på listen.

2009 ble en opptur for rikingene, etter et forferdelig år i 2008. Antallet dollarmilliardærer i verden er nå 1.011, ifølge Forbes. Det er en økning fra 793 i 2009, men likevel litt under tallet fra 2008, da 1.125 kunne smykke seg med denne tittelen.

Listen til Forbes skal egentlig ikke offentliggjøres før ved midnatt norsk tid, men NTB har altså sendt ut en melding om saken.