Gå til sidens hovedinnhold

Verdens største HDTV

Du trodde kanskje 108 tommer var stort? Vel, det er langt fra verdens største.

LAS VEGAS (Nettavisen): Sharp har fått masse oppmerksomhet de siste dagene ved å vise frem sin LCD-TV på hele 108 tommer.

Det er ikke til å komme unna at dette er enormt stort, og uten tvil verdens største LCD-HDTV, men det betyr ikke at det er verdens største tv.

Samtidig som Sharp viste frem sin tv, har Optoma fått mindre oppmerksomhet for sin bakprojeksjons HDTV med 1080p-støtte på hele 120 tommer. For deg som ikke er så god i amerikanske mål, så betyr det en diagonal størrelse på 3,048 meter.

Fordi dette er bakprojektsjon, så er den anturligvis ikke like tynn som en LCD-TV, men 38 tommer dyp er ikke all verden når du først skal klistre opp et slikt beist i stua.

I likhet med alt annet som er størst og flottest, er ikke denne tv-en i salg per i dag. Optoma selger i dag en 100 tommers tv basert på samme teknologi som går ut for rundt 30.000 dollar. Overfor Nettavisen sier selskapet at prisen på 120-tommeren ikke er bestemt ennå, men at den trolig kommer på rundt 50.000 dollar.

Oversatt til norsk pris blir dette 323.500 norske kroner. Alternativet er å kjøpe en projektor – men da er du avhengig av at rommet ditt er litt mørkere før du får den samme bildekvaliteten. Vi antar at det trolig er greit å skru ned lyset litt for å spare rundt 300.000 kroner.

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis