Gå til sidens hovedinnhold

Verdens sunneste mat!

Nå er det enkelt å lage mat fra andre kulturer i ditt eget kjøkken. Her har du verdens sunneste ingredienser.

(SIDE2): Økt interesse for spennende mat fra andre kulturer gjør at butikkene har begynt å ta inn varene. Du kan få mat fra de fleste kulturer i din nærbutikk. Her er verdens sunneste ingredienser, ifølge health.com:

Oljen som kurerer hjertesykdommer

Olivenolje har nå kommet for fullt i norske butikker over hele landet. Opprinnelig er oljen fra Spania. Den kan brukes til det meste, og den er for eksempel veldig god i salater. Det som gjør den annerledes fra andre oljer er at den inneholder olivensaft. Når du har den i salaten kan du ane en liten smak av oliven, men den er ikke kraftig, så om du ikke er særlig begeistret for oliven, kan du like oljen.

Yoghurt for sterkere bein og bedre immunforsvar.

Gresk yoghurt er ganske lik vår yoghurt naturell, forskjellen er at den greske er mye fastere, og litt søtere. I Hellas brukes yoghurten til mye, til frokost kan man spise gresk yoghurt med flytende honning. Honningen gjør at den ikke blir så sur og du får en nydelig søt og sur smak. Videre kan du bruke den greske yoghurten til Tzatziki. Og den kan blandes i mange forskjellige retter. Det fine som er bevist i det siste er at den greske yoghurten ikke bare er god, men også sunn. Den kan gi deg bedre immunforsvar, hindre beinskjørhet og gi deg melkesukker-tilskudd.

Linser med masse proteiner

Linser er opprinelig fra India, og brukes til måltid sammen med kokt ris eller brød. Du kan få dem gule, røde og helt svarte. Linser gir deg protein og senker kolesterolet, samtidig som det inneholder mye jern. I tillegg hjelper den mot hjertesykdommer, kreft og mot aldringsprosessen. Linser kan lagres i lang tid og er en av de billigste proteinkildene du kan få tak i. Du kan velge å bare spise linser, eller kan du piffe dem opp med urter, løk eller hvitløk.

Kimchi, retten som stopper infeksjoner

Er en meget populær rett i Korea, og det er nok ikke uten grunn. Dette er en spennende, god og ikke minst sunn rett. Den inneholder A, B og C-vitaminer. Den hindrer, og ikke minst stopper påbegynte infeksjoner og kan motvirke spredning av kreft. Kimchi inneholder; finrevet kålrot, paprikapulver, cayennepepper, hvitløk, østerssaus, fersk ingefær og sukker.

Soyabønner, bra for hjertet

Japanerne spiser mer soyabønner enn noen andre og spiser det både til frokost, lunsj og middag. Bønnene er proppfulle med proteiner og er meget bra for hjertet. Noen undersøkelser viser at de kan minske sjansen for brystkreft, mens andre viser at for store inntak faktisk kan øke sjansen for brystkreft hos de som har det i familien.

Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken