Gå til sidens hovedinnhold

Verdens tynneste bærbare

Intel har skapt verdens tynneste bærbare pc – som også har veldig godt batteri.

Intel hadde enkle krav for sin nye bærbare: Den skulle være elegant, kunne koble seg opp mot alle trådløse nettverk, inkludert WiMax, være kjapp og ikke tykkere en Motorolas supertynne Razr-mobil som måler 1,2 cm.

Sammen med designfirmaet Ziba har de laget et kunstverk av en maskin.

Skulle vært utstilt
Ziba klarte sammen med ingeniører fra Intel å få maskinen ned til 1,8 centimeter i tykkelse, og med en slik tykkelse så burde maskinen nesten stilles ut slik at alle kan nyte den.

Maskinen veier kun én kilo og bruker flashminne istedenfor vanlig harddisk. I tillegg til å lette på vekten, medfører dette at maskinen sparer strøm. Den kan derfor holde det gående i hele 14 timer i strekk - ifølge Intel.

Mer smykke enn maskin
Skjermen strekker seg helt ut til ytterkantene av lokket og du blir derfor kvitt plastikkrammen på siden.

Lysstyrken på skjermen justerer seg etter lysforholdene i rommet, og Intel har klart å presse inn et kamera så du kan holde dine videokonferanser på reisen.

Maskinen gir inntrykk av å være et smykke snarere enn en maskin. Overflaten består av champagnefarget magnesium og kanten rundt er gullfarget. Her er det eksklusivitet til fingerspissene.

Tastaturet er strømlinjeformet og går i ett med resten av maskinen. Intel har kun lagt inn små hakk mellom knappene, og disse lyser oransje slik at du kan jobbe i mørket.

Fantastisk tilleggsutstyr
Det mest formidable med maskinen er likevel tilleggsutstyret du kan ha med.

Ved å legge på et spesialtilpasset omslag utstyrt med magneter, ser det ut som om maskinen er en helt vanlig perm eller bok.

Dette omslaget er igjen utstyrt med en liten skjerm som via kontakt med maskinen lar deg gjøre enkle ting som å lese email, se bilder eller sjekke nyheter. Funksjonen kalles SideShow, og krever Vista for å fungere.

Trådløs lader
Omslaget kan også brukes som trådløs lader for selve maskinen eller annet utstyr. Med slikt tilleggsutstyr slår Intels designkonsulenter virkelig på stortromma.

For å beholde det rene designet har Intel forkastet tanken om en egen veske for maskinen.

Ved å feste en egen rem til selve maskinen får du en elegant veske som garantert vil misunne dine venner og kollegaer til det ytterste.

Kommer faktisk på markedet
Det beste av alt er at Intel lover at denne maskinen faktisk vil komme ut på markedet. Det er et sjeldent syn når det gjelder maskiner produsert mer for øyets behag enn maskinens kraft. Når dette kommer til og skje, og hva prisen kommer til å bli, er ukjent.

Denne saken er hentet fra forbrukerelektronikknettstedet Teknofil.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted