Gå til sidens hovedinnhold

Verdens tynneste TV

Pioneers «Project Kuro» plasma-TV er bare 9 millimeter tykk.

Årets Consumer Electronics Show (CES) er i gang i Las Vegas, og produsentene av flatskjermer er i full gang med lanseringen av det som skal bli årets beste, skarpeste, svarteste, største og ikke minst tynneste tv-er.

Mest oppmerksomhet er det Pioneers nye Kuro som har fått.

Tynnere enn mobilen
Pioneer har høstet flust med lovord og priser for sin Kuro-serie, og denne gangen har de tatt med seg en splitter ny 9 millimeter tykk plasmaskjerm.

Skjermen er tynnere enn de fleste mobiltelefoner på markedet, og hele 50 tommer stor. Med disse målene er Pioneer Kuro trolig verdens tynneste flatskjerm.

Dessverre er ikke den 9 millimeter tykke tv-en noe som kommer på markedet i løpet av 2008, men et tydelig tegn på hvordan fremtiden ser ut: Tv-ene kommer bare til å bli tynnere.

Absolutt svart
I tillegg til å være ekstremt tynn, skal «Project Kuro» kunne vise absolutt svart. I tillegg til at den får andre ultra-tynne flatskjermer til å se enorme ut, skal løftet om sylskarpt bilde og suverene kontrastforhold gjøre dette til den ultimate skjermen.

Andre flatskjermprodusenter viser frem sine nye skjermer, men de aller fleste er mer enn dobbelt så tykke som Pioneers Kuro.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus