Gå til sidens hovedinnhold

Nordmann kan bli verdensmester i poker

Kjemper om over to millioner kroner.

Det 44. verdensmesterskapet i poker (WSOP) er i full gang i gamblinghovedstaden, Las Vegas.

Årets arrangement har pågått siden 29. mai og varer til og med 15. juli, da hovedturneringen, eller «Main Event», avsluttes.

Frem til hovedturneringen begynner 5. juli, arrangeres det en rekke andre turneringer under mesterskapet, og det er i en av disse turneringen en nordmann er med å kjemper om både en verdensmestertittel og over 2,7 millioner kroner.

Hans navn er Ørjan Skommo, en 25 år gammel pokerproff fra Trondheim og tidligere norgesmester i poker.

Skommo er blant de 14 siste deltakerne i turnering nummer 54, Texas Hold'em No-Limit, der innkjøpsavgiften var på 1000 dollar, rundt 6100 kroner.

Siste og tredje dag av denne turneringen begynner i morgen klokken 13.00 lokal tid, og Skommo forteller til Side3 at han er fornøyd med eget spill så langt i turneringen.

– Det har gått veldig bra så langt. Jeg klarte hele veien å bygge meg en god «stack». Det var først de to siste timene før vi ga oss i dag at det begynte å minske litt, og det var veldig kjedelig, men slikt skjer i turneringer, forteller trønderen på telefon fra Las Vegas.

Pengene frister mest

Alle som vinner en turnering under verdensmesterskapet i poker, mottar ikke bare en pengepremie, men får også et armbånd som bevis på at de er best i verden. Siden denne tradisjonens ble innført i 1976, har det blitt udelt 1008 armbånd (før årets WSOP i Las Vegas).

Kun tre nordmenn har tidligere klart å kapret noen av disse armbåndene.

Pokerlegenden Thor «Gudfaren» Hansen har to, mens næværende leder av Norsk Pokerforbund, Sigurd Eskeland, og pokerproff Annette Obrestad har ett hver.

Men på spørsmål om hva som frister trønderen mest, et WSOP-armbånd eller førstepremien på 2,7 millioner kroner, blir det noen ekstra kroner på tellerskrittet før svaret kommer.

– Hehe. Det blir jo nesten for dumt å svare armbånd når det er snakk om så mye penger. Det vil jo selvfølgelig være utrolig kult å kunne kalle seg verdensmester, men jeg må vel nesten si pengene, humrer Skommo.

Da du vant NM i Riga for noen år siden skulle du feire med å bli «ubrukelig» full. Hva er planen dersom du skulle klatre til topps nå?

– Jeg har nok ikke lagt noen planer ennå, men jeg kan love deg at det ikke blir en vanlig hverdag, for å si det slikt.

Trenger flere sjetonger

Pokerproffen avsluttet dagen med 340.000 i sjetonger, og ligger på en foreløpig tiende plass før spillerne starter opp igjen i onsdag.

Til tross for at Skommo har minst sjetonger på sitt bord, frykter han ikke motstanderne i morgen.

– Etter å ha spilt med dem i to dager nå, anser jeg meg selv som en av de bedre rundt bordet. Det er noen gode spillere der, selv om det ikke er noen store navn med fortsatt. Målet for morgendagen vil bare være å skaffe meg flere sjetonger og prøve å klatre høyest mulig på premielisten.

Den tidligere norgesmesteren er uansett sikret en pengepremie på over 20.000 amerikanske dollar (litt over 120.000 kroner).

Ørjan vil også delta i hovedturneringen som begynner 5. juli.

Ifølge Frode Fagerli bak det norske pokernettstedet, no.donkr.com, er det over 100 nordmenn som reiser over til USA for å delta verdensmesterskapet.

Reklame

Sikre deg sommerens morsomme lesestoff

Kommentarer til denne saken