Gå til sidens hovedinnhold

Verdiløse aksjeanbefalinger

Investorene bryr seg lite om analytikernes rapporter, viser ny undersøkelse.

En undersøkelse Financial Times gjengir viser at analytikernes anbefalinger på aksjer, har liten eller ingen betydning på aksjekursen.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge en ny undersøkelse av Oya Altinkilic fra University of Pittsburgh og Robert Hansen fra Tulane University beveger aksjekursen seg på et selskap seg med bare 0,03 prosent etter at en analytiker har skiftet sin anbefaling. Dette er langt mindre enn det man trodde tidligere, og langt under tidligere undersøkelser. Tidligere har det vært operert med tall som sier at en endring av analytikeranbefalingene kan bevege en aksje opp til 4 prosent i snitt.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Undersøkelsen er basert på 44.000 analytikeranbefalinger mellom 1997 og 2003. I motsetning til tidligere undersøkelser har de to universitetsforskerne sett på kursutviklingen 20 minutter etter at anbefaling kommer ut i markedet, noe som i stor grad skreller bort andre påvirkningsfaktorer.

- Våre resultater peker på at analytikerne ikke beveger markedet som folk har trodd, overhodet ikke. Analytikernes anbefalinger tilfører ikke mye verdi, og investorene vet det, sier professor i finans, Robert Hansen, til FT.

80 prosent av analytikerendringer kommer etter at selskapene selv kommer med sin informasjon til markedet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken