(NEW YORK / SIDE2): Visningen av H&M`s samarbeid med Versace var en stjernespekket affere.

Og det er ikke annet å vente når et av verdens største motehus inngår samarbeid med en av verdens mest populære kjedebutikker.

Visningen ble holdt i et lagerlokale, som hadde tatt en glamorøs helomvending for anledningen.

Prince og Nicki Minaj leverte et spektakulært show etter visningen.

En god blanding
Donatella Versace stilte selv på den røde løperen, sammen med datteren Allegra og H&M-designeren Margaret van den Bosch.

Den svenske kjeden har arbeidet med store designere tidligere, blant annet Karl Lagerfeld, Stella McCartney og Lanvin. Men ingen har til nå hatt en lansering som denne.

- Dette er en kolleksjon for unge mennesker. Unge mennesker inspirere meg, og jeg vil at de skal få en del av Versace. Jeg ønsket at den skulle ha et gøyalt preg over seg. Kolleksjonen er en blanding mellom rock`n roll og high fashion. Det er en overdådig lansering, og det måtte den være med tanke på de fantastiske klærne, sier Donatella.

Kolleksjonen er preget av farger, print og skreddersydde silhuetter. Og inkluderer blant annet korte metalliske kjoler, en skinnjakke, paljetter og knæsjfarger.

Donatella Versace har tatt et dykk i arkivet, og gitt Versaces klassikere en new look.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Designguruen Margareta van den Bosch står bak det vi nå ser på H&M. Hun har samarbeidet med mange store designere i sin tid, og er kjent for å være en visjonær i bransjen.

- Jeg og Donatella har jobbet bra sammen, og vi har hatt et godt samarbeid. Hun er en veldig engasjert og sjenerøs person, sier Margareta - kreativ rådgiver i H&M, til Side2.

- Det jeg liker med denne kolleksjonen er at den har så mange muligheter. Du kan for eksempel mikse det sorte og hvite mønsteret sammen med det rosa Miami-mønsteret. Det er en lekenhet over denne kolleksjonen, som jeg håper kan inspirere andre, sier hun.

RØD LØPER:
(Artkkelen fortsetter under bildekarusellen.)

4700

- Heldig
Nicki Minaj kom som vanlig antrukket i det som kan kalles en overdådig kreasjon. Og for deg som lurer: det er ikke så ukomfortabelt som det ser ut til. I alle fall ikke ifølge Minaj selv.

- Dette er ikke ubehagelig, det føles helt fint. Du må kle deg slik du føler deg innvendig. Og dette er slik jeg føler meg i dag, sier hun.

- Jeg synes vi er så utrolig heldige som får en del av Versace, for en så billig penge. Hvor var dette da jeg vokste opp? Dette er klær for en kvinne som vet hva hun vil ha, og som vet hva hun gjør. Ikke minst så lar hun seg ikke presse til å gå med det andre vil se henne i.

Selma Blair er titt og ofte å se på den røde løperen, og hun er ofte å se på kåringer over de best kledde kjendiskvinnene. På den røde løperen stilte hun i en sjokkrosa kjole fra den nye H&M-kolleksjonen.

Blair forteller hun kler seg kun i det hun selv liker.

- Jeg har aldri følt meg presset til å gå med noe som er trendy. Jeg er ikke en moteslave. Men på en annen side så finnes det jo så klart et visst press i bransjen for å se bra ut, det har jeg selv kjent på kroppen.

Jessica Alba, som var nydelig i en sort og metallisk kjole fra kolleksjonen, ble nylig tobarnsmor. Hun fikk sitt andre barn i august, sier hun.

- Mitt beste mammatips når det kommer til klær er dette: Ha alltid med deg et skift!

"Crazy banana"
Uma Thurman fortalte at hennes beste Versace-øyeblikk var da hun brukte en gullkjole fra motehuset under Golden Globe Awards for et par år siden.

- Mitt beste stiltips er å være selvsikker. Ha det bra med deg selv. Da vil stilen din reflektere dette. Min personlige stil vil jeg karakterisere som en stil som alltid forandrer seg, sier Thurman.

Blant de mange Hollywood-stjernene var det også tre norske jenter som dukket opp på den røde løperen. Nemlig bloggerne Camilla Pihl og Hanneli Mustaparta, og Silje Pedersen - moteredaktør i KK.

- Jeg synes kolleksjonen har bredde. Og det er virkelig i Versaces ånd. Enten du er en crazy banana, eller om du er rocka, så finnes det noe for alle, sier Pihl.

4701