(SIDE2): Paris Haute Couture Fashion Week er i gang.

15 år etter at hennes bror gikk bort, returnerte Donatella Versace til Ritz Hotel i Paris for å vise frem Versace Atelier sin haute couture-kolleksjon for høst/vinter 2012.

Kolleksjonen er inpirert av Tarot-kort, via Picasso.

Dette er litt av en kombinasjon, men Versace er også et motehus som er glad i å ta risker. Da Gianni levde konstruerte han en catwalk over svømmebassenget på Ritz to ganger i året, da couture-kolleksjonene ble presentert. Dette var en del av Versaces ekstravagante image, sammen med bookingen av de originale supermodellene.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Etterspør luksus
Da han døde, var det imidlertid slutt på alt dette. Hans yngre søster gjorde couture-kolleksjonene til motehuset mindre og mindre relevante helt til motehuset helt sluttet å vise couture i 2005. Hun mente at ingen var interesserte i håndsydde og spesialtilpassede kjoler lenger, og vendte fokuset mot den røde løperen.

Det som trigget comebacket til catwalken var den store suksessen som Versace hadde med designsamarbeid med H&M i fjor vinter.

- Det var da jeg innså hvor kraftfult navnet Versace fortsatt er. Og jeg tenkte at kanskje det er på tide å minne alle på at vi også kan skape de nydeligste, unike kjolene. Mote har blitt mer demokratisk, men det er også en større etterspørsel etter luksus, sier hun til Telegraph.

Se kolleksjonen her:
(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen.)

5189

Donatella forteller at de aldri riktig sluttet med å vise frem sin haute couture.

- Vi gjorde det i stillhet. Kunder kom til oss i Milano, eller vi kom til dem, sier hun.

Som de fleste av de andre motehusene som tilbyr couture, så har Versace et eget team som flyr rundt omkring i verden og møter forskjellige klienter.

Vårlig vinterkolleksjon
Uansett hvordan kundene ønsker å se den nye kolleksjonen - hjemme eller fra første rad, så vil de få en kanarigul lærkåpe og figurnære kjoler besatt med perler, mens noen er broderte med Tarot-symboler. Kolleksjonen inkluderer mye bar hud, på tross av at det er en vinterkolleksjon.

Donatella vet akkurat hvilken silhuett klientene hennes foretrekker, og designer kjoler som omfavner hver eneste kurve.

På første rad satt stjerner som Jessica Alba, Milla Jovovich, Christina Hendricks, Pierce Brosnan, Lea Michele, Elizabeth Banks og M.I.A.

Se kjendisgjestene her:

5190