Gå til sidens hovedinnhold

Verste for TV 2 i dette årtusen

- Seerne svikter kanalen.

I september 2013 kommer TV 2 til å oppleve sin dårligste septembermåned siden Gallup tok over TV-målingene i år 2000.

Den ser ut til å ende på 19,4 prosent i aldersgruppen 12+. TV 2 har aldri vært under 20 prosent her i denne perioden.

- Det er liten tvil om at TV 2 ikke liker utviklingen de opplever om dagen, sier Morten Wiberg, TV-ekspert i mediebyrået Carat, til Nettavisen.

Baktung

Wiberg tror nedgangen i september skyldes flere ting, blant annet stortingsvalg, fint vær og svakere interesse for programmene.

- De har satset på mange etablerte konsepter, som burde hatt større oppslutning. Dessverre kan det virke som befolkningen generelt svikter, men kanskje spesielt den yngste delen av befolkningen. Ser vi på de yngre blir det enda verre, og det er nok en kjensgjerning at TV 2 har programmert seg for baktungt, sier TV-eksperten.

Andelen av TV 2 sine seere blir betydelig større i aldersgruppen over 60 år, viser tallene. Avstanden til TVNorge har aldri vært mindre på månedsnivå, både i aldersgruppen 12+ og 15 til 50 år.

- Jeg tror TV 2 har erkjent at TVNorge ikke lenger er en «nisjekanal», selv om de liker å kalle dem det i media. Det er ikke uten grunn at de legger «Farmen» til mandag, tirsdag og søndag. Det er for å demme opp for både «71 grader Nord», «Ylvis» og «Åndenes makt» på TVNorge, sier TV-eksperten.

TVNorge større enn TV 2

I TVNorge er stemningen god om dagen. Da TVNorge-familien la om kursen for fire år siden, var TV 2-gruppen mer enn dobbelt så store. Nå er TVNorge ett prosentpoeng større enn TV 2-gruppen. For første gang i TV-historien har Norge altså to jevnstore, kommersielle TV-hus i Norge.

Hva vil du se på TV? Si din mening i kommentarfeltet!

- Dette er veldig moro, og et resultat av vårt langsiktige arbeid med å bygge en tydelig norsk underholdningsgruppe for den yngste halvdelen av den norske seermassen, sier Svein Tore Bergestuen, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og SBS Discovery, til Nettavisen.

(Saken fortsetter under tabellen.)

Det var i 2012 Discovery slo seg sammen med TVNorge.

- Vi går seirende ut av høstens viktigste premieremåned. Samtidig vet vi godt at TV 2 kommer sterkere tilbake i oktober, med blant annet Farmen og Ingen grenser. Men vi skal fortsette å gi dem tøff konkurranse. Allerede i kveld er det premiere på «Ari og Per løser verdensproblemer» på TVNorge. Norske TV-seere har mye godt i vente, sier Bergestuen.

Satser på humor

Han vil ikke begi seg ut på en forklaring rundt konkurrentens nedgang.

- Vi har i dag de to tydeligste mannekanalene og de to tydeligste kvinnekanalene i Norge. Vi har den eneste rendyrkede underholdningskanalen for erfarne norske TV-seere, og vi har et flaggskip, TVNorge, med et tydelig fokus på norsk underholdning og humor, sier Bergestuen.

- Fotball leverer altfor dårlig

SBS Discovery var også større enn TV 2-gruppen i juni, men da var ikke TV 2 Sport registrert som reklamefinansiert kanal. Dette er første gang SBS Discovery er største kommersielle TV-gruppe etter at TV 2 Sport går inn i TV 2s gruppe.

- Det er bare å gratulere SBS Discovery-gruppen som leverer en sterk måned. Vi holder andelene våre fra i fjor med vekst i småkanalene, men med noe svakere TV 2 i september - spesielt i de yngre målgruppene. «Stjernene på Slottet» var en god serie som hadde fortjent langt flere seere, sier Jan-Petter Dahl, kommunikasjonssjef i TV 2, til Nettavisen.

- I tillegg sliter vi med svake søndager på TV 2 hvor hovedrunden i fotball leverer altfor dårlig. Med nåværende TV-avtale har vi ikke lengre førstevalget på fotballkampene, og det vises igjen i TV-tallene som har vært svake gjennom hele denne sesongen. Det preger igjen hele søndagen på TV 2, noe vi selvsagt er svært lite tilfredse med. Men TV 2 sin hovedkanal står fortsatt sterkt og er nesten dobbelt så stor som TVNorge. Vi gleder oss også over at alle våre nisjekanaler øker og tallene er spesielt hyggelige for TV 2 Zebra og Nyhetskanalen, sier kommunikasjonssjefen i TV 2.

Han forteller at Nyhetskanalen økte med hele ett prosentpoeng i aldersgruppen 12+.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisen!

Hvilket mål har TV 2 for oktober?

- Nå starter vi andre runde med TV-premierer denne høsten, og allerede i morgen kan seerne glede seg til «Ingen Grenser» på TV 2. Farmen er endelig tilbake på mandag, og tirsdag starter Else Kåss Furuseth sitt nye talkshow «Else». I tillegg kommer 15. oktober vår nye serie «Kokkenes kamp», hvor landets beste kokker skal konkurrere. Så vi kan love at TV 2 slår kraftig tilbake allerede nå i oktober og at vi skal sette klare fotavtrykk på resten av denne TV-høsten, sier han.

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken