Gå til sidens hovedinnhold

Verste smell på over 30 år

Selv ikke verdens rikeste er skjermet for finanskrisen.

- I 2008 var det ikke noe sted å gjemme seg, sier Guy Spier, investeringsdirektør i Aquamarine Capital Management, en av eierne i Berkshire Hathaway til Bloomberg.

NA24 - din næringslivsavis

Berkshire Hathaway er Warren Buffetts etterhvert legendariske investeringsselskap, som har gjort det til en vane å levere bedre resultater enn børsen. Det har gjort Buffett selv til verdens rikeste mann, ifølge den årlige kåringen i Forbes.

Kraftig smell
Men selv verdens rikeste mann måtte tåle en kraftig aksjesmell i 2008. Berkshire Hathaway-aksjene falt med 32 prosent i løpet av året, noe som gjør det til det verste året for selskapet på mer enn tre tiår. Mesteparten av tapet kom i løpet av de tre siste månedene i fjor.

Til tross for et aksjestup på 32 prosent gjorde likevel investeringsselskapet det bedre enn børsen. S&P 500 falt med 38 prosent i løpet av året, og dermed har Buffett slått børsen 14 av de siste 20 årene.

Brukt milliardbeløp
- Berkshire kommer ikke unna skjebnen til amerikanske selskaper. Det Buffett nå prøver å gjøre er å sørge for at Berkshire ikke blir så hardt rammet som andre selskaper, sier Spier videre til Bloomberg.

I løpet av de siste månedene har Buffett brukt milliardbeløp på investeringer i markedet. Berkshire har blant annet blitt den største aksjonæren i oljeselskapet ConocoPhillips, og investeringsselskapet har også kjøpt seg opp i Goldman Sachs og General Electric.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken