Gå til sidens hovedinnhold

Versting på rett side

Når du ikke klarer å danke ut fienden er det bare én ting å gjøre: få ham på din side.

Shark
Torsdager, 21.30
TV3

Advokatserier har ikke vært mangelvare hos amerikanske fjernsynsprodusenter, og det kan fort bli trøttsomt med unge, pene og fremadstormende advokatstjerner som er fordømt gode i jobbene sine.

Skruppelløs
Derfor er det forfriskende å se en serie som snur på flisa - i «Shark» har statsadvokatens kontor sett seg lei av at stjerneadvokaten Sebastian Stark, alias Shark, får alle skurker frikjent. Derfor gir de ham jobb som aktor.

Lurvelevenet lar ikke vente på seg. De grå musene hos påtalemyndighetene, som riktignok er både unge og pene, får seg en støkk når Stark driver som aktor etter kyniske og skruppelløse forsvarsadvokatprinsipper: «alt det dreier seg om er å vinne saken».

I første episode blir vi selvsagt introdusert for persongalleriet, og handlingen blir satt i gang. Sebastian Stark er kanondyktig forsvarsadvokat som tenker med lommeboken. Etter at Stark har fått frikjent en konemishandler for drapet på sin egen kone, feirer Starks klient med å ta en ny flamme av dage.

Bytter side
Det ender med en personlig krise, som i tv-verden varer i ca ett og et halvt minutt, før han lar seg overtale til å jobbe for «the good guys» i rettssalene.

Etter første episode er det mange tråder som skal samles eller spinnes videre på: forholdet til datteren, forholdet til de unge medarbeiderne til Stark (som han selvsagt driver som slaver) og ikke minst forholdet til den nye sjefen - statsadvokat Jessica Devlin, som tilfeldigvis er en blond fristerinne i passe alder for hovedpersonen.

James Woods er som så ofte ellers frisk i hovedrollen. Han er troverdig som skruppelløs advokat, som også må vike for en passe dose sårbarhet og menneskelig omtanke.

Liker du «House»? «Shark» er bedre.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot