Gå til sidens hovedinnhold

Slik spotter du designerkopiene

Skal du kjøpe ny veske i utlandet i sommer? Hvis du lurer på om vesken er falsk eller ekte kan du se etter visse kjennetegn. Sjekk her!

(YEYE): Står du i en butikk i utlandet og lurer på om du kan gjøre et kjempekupp eller om det er ulovlig kopiering av en kjent merkevare?

Her er noen tegn du kan se etter hvis du vil finne ut om vesken du holder på å kjøpe er ekte eller ikke:

Butikken
Veskekopier er ikke bare ulovlige etterligninger av den originale merkevaren. Mange av de billige kopiene har også svært dårlig kvalitet. For å unngå å kjøpe dårlige veskekopier er det beste tipset å finne en ordentlig veskebutikk og unngå markedsboder og innpåslitne gateselgere. Du får ikke kjøpt en ordentlig Prada-veske på et marked i Egypt.

Det er derfor verdt å gå i merkevarebutikker. Selv om prisene er høyere der får du i alle fall ekte vare med god kvalitet. Det er derimot ikke sikkert alle land du besøker har slike merkevarebutikker og da får du heller la være å kjøpe ny veske.

Prislapp
Noen store designere, som Louis Vuitton, fester ikke merkelappen til veskene med plastfester. Informasjons- og prislapp blir normalt tatt av og lagt i innerlommen på vesken.

Glidelåser
Glidelåsene skal gli lett. Sjekk gjerne leverandøren på glidelåsen. Noen merker har sin egen logo på glidelåsen, mens andre har en fast leverandør.

Knapper
Sliter du med for eksempel å lukke knappene på vesken? Knapper skal være enkle å åpne og lukke. Ekte designervesker har sjelden dårlige knappeløsninger.

Sømmer
Sømmene på hjørnene skal være rene og kantede på ekte motevesker og skal ikke ha gått opp i sømmene. Sømmene skal være sterke, jevne og rette. På en ekte Louis Vuitton veske vil den karakteristiske LV-logoen aldri forsvinne inn i sømmene på siden. Hvis de gjør det har du trolig funnet en dårlig kopi.

Hanker
Begge hankene på vesken skal være like lange og skal ikke være for lange i forhold til størrelsen på vesken.

Tallkoder
Noen få merker, som Chanel og Louis Vuitton, har serienumre som indikerer hvilket år vesken ble laget. Hvis du kjenner til disse kodene, og du greier å gjenkjenne om en veskemodell er ny eller ikke, kan du lett finne ut om det er en kopi eller ekte vare.

Merkelogoer
Sjekk ut veskens logo og merkets bokstaver. Hvis bokstavene er for tykke eller det er for stort mellomrom mellom bokstaver eller ord kan dette være et faresignal. Finn også ut om logoen er helt lik som på merkets hjemmeside. Merket skal også være sydd på og ikke limt.

Ekte skinn?
Skinn har en original duft som det ikke går an å kopiere. Derfor er det bare å bruke luktesansen for å sjekke ut om vesken er ekte. Du kan også klemme på vesken og kjenne om skinnet er mykt eller hardt. Mykt skinn er gjerne det mest eksklusive.

På forhånd kan du også sjekke nøye ut hvordan originalen ser ut for å unngå dårlige kopier.

(Kilder: Youchoose.net, Henne.no)

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her.

Reklame

Vårens topp 11 sneakers til herre

Kommentarer til denne saken