Gå til sidens hovedinnhold

«LilHamse» på scenen

Rapperen Hamse Abby (12) fra Hovseter mener UKM er en unik sjanse for ungdom med et talent.

HOVSETER: – Jeg begynte å rappe da jeg gikk i 1. klasse. Jeg titta mye på Karpe Diem og tenkte: «Når de gutta gjør det, hvorfor kan ikke jeg også gjøre det?» smiler Hamse.

Det viste seg at han kunne det. Rytmen, tekstene og teknikken kom tydelig lett for det unge talentet som inspireres av dagligdagse ting.

– Når jeg kommer på tekster skriver jeg dem ned i en bok jeg har. De kommer ofte når jeg gjør forskjellige ting jeg liker på fritiden. Jeg øver hjemme og her på Hovseterklubben i studioet, men det blir jo en del rapping på skolen også, sier den sjarmerende 7. klassingen.

Hamse har deltatt på UKM, i følge han selv, i hvert fall to eller tre ganger tidligere. Denne gangen går han i tillegg et skritt videre i det han håper blir en suksess.

– Jeg skal fremføre en helt ny sang som jeg holder på å lage nå. Jeg har mye av den i hodet allerede så jeg tror det går bra, sier han.

Men hvis det prosjektet skulle skjære seg er på ingen måte løpet kjørt. Hamse har nemlig allerede skrevet rundt åtte sanger som han bevarer i boken sin.

– Det er noen jeg har droppet fra tidligere også er det en del nytt, sier han.

Sofie Widdal ved Hovseterklubben kan fortelle at de allerede har fått noen påmeldinger.

– Vi er i gang med å dra rundt til de forskjellige skolene i bydelen med informasjon om årets UKM. Påmeldingsfristen er 5. mars klokken 23.59 så man har fortsatt litt tid, sier Widdal.

Nytt av året er at selve lokalmønstringen skal holdes på Persbråten skole og ikke i kjelleren på Hovseterklubben.

– Det er en stor, flott scene ungdommene virkelig kan vise seg fram på. Vi har en ambisjon om å gjøre hele arrangementet enda større i år og håper derfor selvsagt en ny og stor scene vil friste, smiler hun.

De nye lokalene åpner i tillegg for større bredde innenfor kunst- og kultur.

– For musikk, dans og ulike typer kunstutstillinger blir det virkelig et løft. Scenen her nede egner seg egentlig best for rock og konserter.

Tidligere jobbet Widdal med barn og ungdom i Bydel Østensjø og innrømmer raskt at UKM var større der.

– Vi vil gjerne få til det samme engasjementet her og gjerne ha med enda flere typer talenter. UKM er en utrolig bra arena for ungdom som ønsker å vise frem det de driver med og vi håper virkelig alle som har lyst melder seg på, avslutter Widdal.

For informasjon og påmelding se: www.ukm.no/gå til Bydel Vestre Aker.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå