Gå til sidens hovedinnhold

Symbolikk, mystikk og følelser

– Jeg er privilegert, det mener jeg virkelig, sier kunstner Tor Olav Foss. Nå stiller han ut i Galleri Fjøset på Bogstad Gård.

BOGSTAD: Tor Olav Foss har malt siden han var 12 år og har i en alder av 58 år rukket å gjennomføre 100 separat,- kollektiv- og gjesteutstillinger i inn- og utland. Han fanger øyeblikket, og gjennom lyset fanger han sitt publikum.

– Tittelen på utstillingen "Øyeblikk av evigheten" er en tittel som følger meg, og som er hovedtittel på samtlige av mine separatutstillinger. Det blir litt som når man tar bilde med et kamera, man fanger et øyeblikk. Slik er det også med maleriene, sier Foss.

Kunsten å berøre

Hans mål med kunsten er formidle noe positivt, berøre mennesker på en positiv måte.

– Jeg ønsker ikke å provosere, men jeg ser jo at den type kunst også er en viktig del formidlingen.

36 originalmalerier henger side om side på veggene inne i fjøset på Bogstad Gård. Men, ved første blikk er det ikke opplagt at dette er en separatutstilling.

– Det stemmer det, det er et vidt spenn. Fra naturalistisk figurativt til abstrakt uttrykksform i ulike teknikker. Jeg jobber i tillegg med flere bilder samtidig, og signerer helt til slutt når jeg vet arbeidet er avsluttet, sier Foss.

– Stemninger

Når folk spør han hvor bildene er fra svarer kunstneren at det er der folk vil det skal være. For Foss handler det nemlig ikke om fysiske steder, men snarere om tilstander og stemninger.

– Jeg har bildet klart for meg i hodet før jeg tar fatt med pensel og lerret. Jeg holde gjerne på med flere bilder samtidig og signerer aldri før jeg vet at jeg er helt fornøyd, sier han.

Salgsutstillingen står til 24. mai.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial