Gå til sidens hovedinnhold

- Må få bedre rutiner

Sykehjemsetaten har snudd i saken om tyveri ved Vinderen bo -og servicesenter. Bydelspolitikerne håper rutinene for oppbevaring av beboernes verdisaker blir bedre.

At Sykehjemsetaten ikke ville erstatte det beboerne mistet i tyveriet, har opprørt medlemmene i Vestre Aker bydelsutvalg. At etaten snudde i saken og vil erstatte pengene som ble borte, mener de er en selvfølge. Nå krever de bedre rutine og håper å slippe å se flere slike saker. Under møtet i bydelsutvalget torsdag kveld, var politikerne samstemte. Sånt skal ikke skje.

- At etaten tok affære er bra. Men det er viktig at vi presser på for at dette ikke skal gjenta, sier nestleder i bydelsutvalget, Christian Holmesland (Frp).

Leder i bydelsutvalget, Elin Horn Galtung er enig.

- Etaten tok til vettet. Men i utgangspunktet er det en skandale at vi i det hele tatt må behandle sånne saker.

- Må ha bedre rutiner

Anita Asdahl Hoff (H) mener det må bedre rutiner til. Hun frykter mistenkeliggjøring av ansatte.

- Senest i dag snakket jeg med en pårørende. Smykkene til hennes mor hadde forsvunnet. Ved enkelte avdelinger kan det være pasientene selv som roter bort ting. Men hovedsaken er at det finnes gode rutiner for oppbevaring av beboernes verdisaker. Dermed vil vi slippe mistenkliggjøring og dårlig miljø, sier Asdahl Hoff.

Stjal nøkler

Det har i ettertid kommet frem at safen på Vinderen bo -og servicesenter ble åpnet med nøkler. En mann brøt seg inn i et nøkkelskap og fikk dermed tilgang på safen. Han ble senere tatt for forholdet og sto for retten denne uken.

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær