Gå til sidens hovedinnhold

VG publiserte feil EM-motstander

Det gikk litt for fort for VG.no under trekningen av Norges motstander i de siste kvalifiseringskampene til EM i Portugal.

Som de fleste andre nettavisene, bygget VG opp forventningene til EM-trekningen klokken 12.15 i dag. Det er kun ett hinder som står igjen før Norge kan dra en tur sydover til Portugal i Europa neste sommer. Spørsmålet var hvor stort dette hinderet skulle bli.

VG.no hadde lagt ut en nettside som man kunne oppdatere kontinuerlig for å få med seg de ulike playoff-kampene etter hvert som de ble trukket. Da det ble Norges tur, greide VG en kort stund å offentliggjøre gal motstander.

Alle fotballgale VG-lesere som fulgte med, kunne en kort stund juble over at Norge skulle møte Russland. Men gleden varte kun noen minutter, snart dukket en ny motstander opp på dataskjermen.

- Ja, det stemmer. Det var en copy-paste feil hos oss. Men den kom aldri ut på selve forsiden og varte i maks 30 sekunder, hevder VG.no's redaksjonssjef Espen Egil Hansen overfor Propaganda.

Det var nemlig en av de tøffeste motstanderne, Spania, som Norge skal møte i de to play-off kampene som gjenstår før EM (15. og 19. november).

- Det er klart dette er veldig kjedelig, men det varte jo kun en kort stund. Trekningen har forresten generert en utrolig respons hos oss. Vi var faktisk ikke helt forberedt og hadde en tung frontside med for mange etterspørseler. Det gikk veldig tregt i noen minutter, opplyser Hansen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot