Gå til sidens hovedinnhold

Vi digger Oslos uteliv

Oslo har det beste utelivet i landet. Enkelt og greit.

OSLO: Det er vanskelig å kverulere i mot akkurat det, mener vi i redaksjonen.

I disse dager teller vi ned topp ti over 100 grunner til å elske Oslo , og utelivet får 9. plassen.

Listen har skapt reaksjoner i kommentarfeltene. Og spesielt har kanskje våre venner i Bergen reagert. Men utelivet i Oslo kan de vel ikke klage på?

ENIG? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER, ELLER BRUK #100OSLO I SOSIALE MEDIER!

Hovedstadens uteliv slår ganske enkelt samtlige byer i dette langstrakte landet, og det er ingen tvil om at utelivet skal få en egen plass på topp ti listen

Oslo har et pulserende byliv, enten det er lørdag kveld, eller tirsdag ettermiddag. Barer, restauranter og utesteder blir godt brukt. Det er sjelden at byen ligger "død".

Det er ikke fordi at byen er så stor.

Det er fordi at alle kan finne et sted de liker. Enten det er jazzstedet i sentrum, glamstedet på Solli plass eller den bruke puben på Bryn. Og for de sangglade er det lett å finne en karaokebar.

Man kan lett bruke en hel ettermiddag og kveld hvor man bar-hopper.

Det er uansett nok å velge i, enten man er 20 eller 50. Enten du er på besøk fra bygda, allerede bor i Oslo eller turist fra andre land, byen har garantert et utested som passer akkurat deg.

Les også: - I Oslo ser folk best ut

Stamsteder, spisesteder, puber og disko

Da redaksjonen lanserte 100 grunner til å elske Oslo sendte leserne inn mange forslag. Spesielt mange trakk fram noen av byens utesteder. Og fordi utelivet har en egen plass på listen, deler vi rett og slett noen av forslagene vi fikk tilsendt:

Café 33: - Fordi det kan eksistere så lenge som det har gjort.
- Min stampub 1994-1996. Så det meste av VM 1994 der. Allerede da var den eldgammel og utslitt.

Dubliner: - Norges største og hyggeligste pub med fire barer i én. Deilig rustikk mat. Fantastisk musikk og stemning.

Bare Jazz: - Stedet for alle jazzelskere. Atmosfæren er helt fantastisk.

Grisen: -Rett og slett en perle midt på Torshov! Her kan man forhåndsbestille langtidsstekt gris som smaker helt fortreffelig i lystig lag med et drøss av øltyper. Det er alltid mennesker her og det er generelt god stemning og fin atmosfære.

Edelhuset: -Nyåpnet restaurant på Olaf Ryes plass. Disse fantastiske menneskene kjører et sørstats-konsept som ser ut til å falle i smak hos Ola Nordmann. Her får man spareribs som er stekt på lav temperatur i flere timer og opp til sju ulike burgervarianter. Her får man også alle øltyper man kan ønske seg. Rett og slett nydelig!

Beach Club: - En fredags ettermiddag i solen.

Hanami: - På grunn av gode cocktails.

- Sentrum har Last Train. Verdens beste rockebar, øl og dram. Vestkanten har Champagneria (eller La Belle Solle om man virkelig liker champagnessøling og sånt fjas) og Østkanten har Bettola!
Utover dette er det selvsagt masse annet å ta av, styr unna dritten langs Karl Johan! Går du på Scotsman så er det bare synd på deg!

- Jeg digger at jeg kan være på vei hjem en tirsdag i oktober, og så går jeg forbi verdens koseligste lille bar, bestemmer meg for å ta en tur innom, og en halvtime senere sitter jeg med et glass vin i hånda, mens to fantastiske (ukjente) jazzartister jammer midt i lokalet. Sånt no har dem ikke på landet! Og dette var på Django bar på Løkka, og jazzjammerne var Johan & Brage.

Les også: - Oslo er den skeive byen

Noen av dittOslos topper

Vi skal selvfølgelig ikke la leserne våre anbefale alle stedene selv. Derfor har vi selv satt opp vår topp 5 liste over steder vi liker i byen. Det tok faktisk litt tid, da det er så innmari mange bra steder å velge mellom.

Camillas topp 5:

Dattera til Hagen: Her er det rom for alle! Mat, drikke, pub og diskotek i ett. Her snurrer DJ's plater i helgene og ølmenyen er bra. Her er det stor variasjon av folk og fe, og det er god plass å boltre seg på. Også digger jeg uteserveringen. Dattera har kanskje den koseligste uteserveringen på kveldstid (ja, jeg liker å være ute). I tillegg slipper man som regel do-kø.

Politiker'n: Jeg liker det enkelt. Denne puben ligger på Youngstorget og er det perfekte stedet for å bare ta en øl eller en matbit. Enkelt å stikke innom etter jobb med kolleger. Her er den en avslappende stemning, og hit kan du komme akkurat slik du er. Jeg digger det også fordi jeg kan sitte ute til langt ut på høsten under varmelampene. Det enkle er ofte det beste. Så har de jo noe annet enn Ringnes på tapp!

Café Sør: Stedet i Torggata er lite og trangt, men det byr på store variasjoner, selv om det er en pub. Her snurrer DJ's plater, mens man enten spiser eller nyter noe godt i glasset. For en del år tilbake var dette et stamsted.

Dr. Jekyll's: De har alt! God musikk, fin bakgård, biljard i kjelleren. Mulighet til å sitte. Mulighet til å danse. Interiøret er kult og bar-køen går som regel unna. Det har visstnok også Whiskey-kurs og diverse smakninger, også.

Mucho Mas: Jeg er visst glad i små steder. Og får jeg god mat i tillegg, så er jeg solgt. Her får du meksikansk mat i kule omgivelser. Og utpå kvelder er det alltid noen nye å prate med. Verdt å ta turen innom dette stedet på Grünerløkka!

Les også:- Høyhusene har vært bra for Oslo

Heges topp 5:

Bar Django: Liten og intim jazzbar. Perfekt sted for å sitte og skravle. Den er dessverre stengt for øyeblikket, men skal heldigvis åpne igjen!

Glød: Veldig hyggelig bar med stort ølutvalg! Peis, bra musikk og veldig hyggelige bartendere gjør dette til en favoritt, særlig på kalde kvelder.

Crow bar: Pub-bryggeri med seks egne øl på tapp, totalt 20 øl på tapp. Jeg er veldig interessert i øl, og da er dette et paradis. Interiøret er fantastisk med miksen mellom gammelt og nytt. Liker også at man kan kjøpe grillmat i et hull i veggen.

Kulturhuset: Stort, kult, deilig uteservering om sommeren, hyggelig for en ettermiddagskaffe, gøy med et glass på kvelden. Og så er det jo masse arrangementer her.

Bonanza: Kanskje byens minste bar, men med godt oppvarmet uteservering inne i basarene på Youngstorget. Veldig hyggelig og med utsikt til Oslos fineste torg.

ENIG? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER, ELLER BRUK #100OSLO I SOSIALE MEDIER!

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken