Gå til sidens hovedinnhold

- Vi elsker alle våre 200 nasjonaliteter

Oslo er byen med det store hjertet.

OSLO: Det er ikke sjelden det dukker opp kommentarer rundt innvandring i dittOslo.nos kommentarfelt, og vi har bitt oss merke i at mange tror innvandrerne er skyld i problemer vi ikke visste eksistert.

Her finner du første del av «100 grunner til å elske Oslo»: - Selvsagt skal Norge styres fra Oslo

Det er visst sånn at man knapt kan gå ut av døra uten å bli ranet, knivstukket, banket opp eller slått ned her i byen, ja, hvis ikke du blir narkoman, da.

Heldigvis ser fasiten ganske annerledes ut, og vi synes det er ganske så flott vi, at byen vår huser over 200 nasjonaliteter fra hele verden.

Vi vet jo at det gjør oss litt mer internasjonale, litt mer beriket og litt mer rustet til å møte resten av verden der ute. Og derfor er alle nasjonalitetene på dagens liste.

ENIG? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER, ELLER BRUK #100OSLO I SOSIALE MEDIER!

Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (Frp) sier til dittOslo.no at innvandringen kan være positiv dersom man har et felles verdigrunnlag.

- Mangfold i et samfunn kan være positivt ved at det bidrar til større rom for ulike tanker og innfallsvinkler på hvordan man kan løse utfordringer eller nyvinninger, kommenterer han, og mener det er helt urealistisk å tro at Oslo - eller Norge - skal bli styrt av islamister om få år.

Byen med det store hjertet har plass til flere, og hadde det funnes, hadde vi tatt 200 nasjonaliteter til, vi!

BAKGRUNN:Vi kårer «100 grunner til å elske Oslo»

På toppen av dagens liste over grunner til å elske Oslo, er i alle fall alle våre nasjonaliteter.

Sjekk hvorfor, og ikke minst sjekk dagens ni andre grunner til å elske denne fantastiske byen!

40. St. Olavs plass

Denne plassen er formet som en irregulær femkant, med fem gater strålende ut fra hvert hjørne, hvorav St. Olavs gate er gjennomløpende. Den er helt unik sådan! '

I 1864 ble plassen oppkalt etter ingen ringere Olav den Hellige.

Plassen i seg selv er flott, men vi digger også at det er så mye bra rundt plassen. Her finner du utesteder som Tekehtopa og Izakaya, den fantastiske lunsjsjappa Blings, teateret Edderkoppen og en rekke småbutikker.

Om du ikke vil bruke penger anbefaler vi å nyte folkelivet fra en av de mange benkene!

39. Voldsløkka:

Voldsløkka er et av byens største friområder for lek og idrett. Her finnes flere sandvolleyballbaner, fotballbaner og lekeapparater, og etter en laaaang politisk behandling, er planene snart klare for å bygge kunstis-/landhockeybane, skatehall, matchbane for fotball, OBIK-hall samt garderobeanlegg og klubbhus.

Voldsløkka ligger midt mellom Ullevål, Bjølsen og St. Hanshaugen, og tar du turen hit en vakker sommerkveld mangler det i alle fall ikke på liv.

Grusveien rundt Voldsløkka er en yndet joggeløype, og så fort snøen kommer blir joggeskoa byttet ut med ski. Dette er lavterskel-idrett for folket!

38. Bislett stadion:

Visste du at stadion er åsted for 14 verdensrekorder på skøyter og over 50 verdensrekorder i friidrett? Her har det vært skøytearena, mens det nå er fotballarena, friidrettsarena og innendørs løpebane inkludert fire sprintbaner.

I tillegg holdes flere konserter her. Det er blitt arrangert EM, VM, OL og fotballcuper her, og hvert år er stadion hjem for legendariske Bislett Games.

Vi synes jo det er ganske kult å ha et så verdenskjent idrettsanlegg midt i et boligstrøk, og kanskje spesielt fordi hvem som helst kan komme hit for å trene på løpebanen.

37. Tjuvtitten:

Det er klart vi har vårt eget utkikkstårn midt i byen. Tjuvtitten er en del av Astrup Fearnley-anlegget på Tjuvholmen, og her får du oversikt over hele sentrum og vel så det for en skarve 20-kroning.

Glassheisen løfter deg 54 meter opp i det 90 meter høye tårnet, og herfra har du 360 graders skue utover byen og fjorden.

På vei til toppen passerer heisen noen av Oslos mest eksklusive boliger, men effektivt nok sotes vinduene, slik at beboerne får fred. Når du kommer på toppen kan du imidlertid ta en liten sniktitt på de fantastiske takterrassene.

36. Alex Sushi:

Sushi er visst ikke bare en hype. I Oslo finner man den rå maten flere steder, men vi må virkelig si at vi digger Alex Sushi. De åpnet en god stund før maten ble allemannseie her til lands, og har nå fått status som en av byens beste.

I mer enn ti år har de fôret nordmenn med rå fisk, maki og annen sjømat, og dette er noe annet enn rask fisk i plastboks fra et hull i veggen.

Alex leverer sushi av ypperste kvalitet, og alle som har prøvd, vet at sushi aldri helt blir det samme igjen, etter et besøk her. At man kan sitte ved baren og se kokken tilberede godtbitene er en ekstra bonus.

35. Kjerkeberget:

Man trenger egentlig ikke reise ut av byen for å få seg en topptur. Oslo har sin helt egen topp! Nå er det vel egentlig en ås, men den er likevel byens aller høyeste punkt.

Kjerkeberget er 631 meter over havet, og ligger i Nordmarka. Det er bare å få på seg turklærne, og ta en tur inn i de dype skoger. Ja, vi sa dype. Størsteparten av Oslo er som kjent skog, og Kjerkeberget ligger en god spasertur unna høyblokker og asfaltjungel.

34. Mathallen:

I 2012 fikk Oslo endelig et tempel for dem som har mat som sin religion. Det er ganske mange av oss faktisk, og når vi får muligheten til å både kjøpe, smake og drikke på ett og samme sted, ja, da er jo lykken nesten fullkommen.

Vulkan, der Mathallen ligger, har blitt en av Oslos nye, attraktive bydeler med hoteller, uteliv, restauranter og butikker.

Ved siden av ligger Akerselva miljøpark, og på ekstra regnfylte dager anbefaler vi en tur ned i Smelteverket i kjelleren. Sørg for å få bord ved vinduet, og ta en pils mens du nyter synet av den frådende Akerselva. Visste du forresten at samme sted har Norges lengste bardisk? Det skal jo ikke mer til for å gjøre oss glad.

33. Botanisk Hage:

Botanisk Hage fyller 200 år i år, og for dem som tror Tøyen er en ghetto, blir nok dette en forfriskende overraskelse.

Her finner du 8.500 plantearter fra ulike deler i verden, fordelt på park og veksthus.

Naturhistorisk museum og zoologisk museum har også tilhold i parken, samt Tøyen hovedgård, der du kan få deg en kaffekopp eller litt bakverk. Kanskje Oslos koseligste hage, og spektakulært uansett årstid.

32. Nationaltheatret:

Her har det vært mye dramatikk, tårer, latter, barnlig moro! Oslo er kjempeheldig som har Nationaltheatret, som har eksistert i over hundre år.

Det er Henrik Bull som er arkitekten bak dette fantastiske bygget, som har fem scener.

Faktisk var dette den første scenen som begynte å sette opp norsktalende teaterstykker. Fortsatt er scenen en institusjon for alle som elsker scenekunst, blant annet med den årlige Ibsen-festivalen.

Vi digger at Nationaltheatret også utvikler seg, blant annet ved å sette oppå Christopher Nielsens «Verdiløse menn» på hovedscenen - i flere omganger.

31. Over 200 nasjonaliteter i én by


Oslo huser godt over 200 nasjonaliteter fra hele verden, og vi elsker dem alle som én.

Byen er landets mest inkluderende - se bare på hvor mange som vil bo her. Oslo er tross alt den byen som vokser mest i hele Europa. Nå begynner det riktignok å bli litt trangt med husrom, men vi lover hjerterom til alle som har lyst til å bo her, og så ler vi litt hånlig når alle de der ute i det ganske land, tror innvandrerne er skyld i alt som er fælt her i byen.

Vi vet jo at det ikke er sant, og så vet vi jo også at det egentlig ikke er spesielt fælt her.

ENIG? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER, ELLER BRUK #100OSLO I SOSIALE MEDIER!


Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken