Gå til sidens hovedinnhold

- Vi er ikke på fisketur

John Fredriksens høyre hånd forstår ikke hvorfor tilbudet deres ikke blir akseptert.

Sentralt plasserte kilder i kampen om Aker Drilling mener John Fredriksen og Co. kun er ute etter den avanserte teknologien selskapet har. Det avviser hans nære medarbeider Tor Olav Trøim kategorisk.

NA24 - din næringslivsavis

- Ikke på fisketur
- Vi er absolutt ikke på noe teknologifisketur. Vi bygger de samme riggene og har like mye å tilby på organisasjonssiden. Det er snakk om assets, ikke tilgang til teknologi. Er prisen rett, er dette assets som passer for oss, sier Tor Olav Trøim til NA24.

Fredriksens våpendrager mener med andre ord at det først og fremst er selskapets eiendeler som lokker og ikke teknologien bak. Nå venter Trøim på neste trekk fra Aker Capital.

- Hva som skjer fremover med Aker Drilling er ikke opp til oss. Nå er det Aker Capital som sitter med det neste trekket, sier Trøim, men synes det er rart at deres bud ikke blir godtatt.

- Jeg har vanskelig for å se at det er noen nedside for Aker Drilling å godta tilbudet vårt. Det er tross alt bedre enn Aker Capital sitt. Men de står fritt til å velge og jeg har ikke tenkt å tvinge noen som helst, sier Trøim.

Aker-sjef Geir Arne Drangeid ønsker ikke kaste seg ut i noen budkrig på direkten. Han sier til NA24 at det ikke finnes noen planer om å øke nåværende bud på 39 kroner per aksje på de resterende aksjene i Aker Drilling.

- Vi har et tilbud inne og det har ikke vært oppe at tilbudet skal økes, sier han til NA24.

- Må nok by mer
Nordea Markets-analytiker Ingolf Gillesdal samstemmer med Trøim at det hovedsakelig er assets som lokker Seadrill til riggfatet.

- Jeg tror nok Seadrill først og fremst ser på et oppkjøp i Aker Drilling som en mulighet til å fjerne en konkurrent. Det er en interessant asset. Men på teknologibiten er det ikke mye å hente som de ikke har fra før, sier Gillesdal til NA24.

Han anslår byggekostnadene til Aker Drilling-riggene til rundt 700 millioner dollar, i så fall er det på samme nivå som aksjene er priset til i dag.

- Seadrill må nok by mye høyere enn det de har gjort om de skal få aksept fra Aker Capital, men da begynner det å bli veldig dyrt. Jeg tror ikke de en gang ville fått aksjene om de hadde bydd 42 kroner, sier han.

Ikke tilstrekkelig
Onsdag morgen tikket det inn en børsmelding med en pliktig uttalelse – ifølge Verdipapirhandelsloven - fra styret i Aker Drilling i forbindelse med Kjell Inge Røkkes Aker Capitals pliktige tilbud. Det har engasjer meglerhuset Fondsfinans for å vurdere Røkkes tilbud.

«Fondsfinans mener at tilbudet til aksjonærene i Aker Drilling ikke er tilstrekkelig attraktivt fra et finansielt synspunkt. Hvis aksjonærene skulle ønske å akseptere tilbudet, vil vi under alle omstendigheter anbefale at man venter med å akseptere til slutten av tilbudsperioden.», heter det derfra.

Styreleder Leif-Arne Langøy og styremedlem Nils Are Karstad - sistnevnte er også administrerende direktør - i Aker Capital har erklært seg inhabile i meldingen.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen