Gå til sidens hovedinnhold

Vi hamstrer i aksjefond

- Langsiktige sparere regner med at finanskrisen går over, mener Verdipapirfondenes forening.

For femte måned på rad har norske privatpersoner positiv nettotegning i aksjefond. I februar ble det nedtegnet for 1,4 milliarder kroner netto i aksjefond.

NA24 - din næringslivsavis

Nettotegningen var positiv for alle kundegrupper som inngår i Verdipapirfondenes forenings statistikk.

Positive til fremtiden
Norske institusjonskunder nettotegnet aksjefond for 700 millioner kroner, mens privatpersoner nettotegnet aksjefond for 500 millioner kroner

- Atter en måned der nordmenn setter mer penger i aksjefond kan tyde på at en del langsiktige sparere regner med at finanskrisen gradvis vil gå over, at veksten i verdensøkonomien igjen vil ta seg opp i løpet av noen år, og med påfølgende økning i aksjekursene, sier administrerende direktør, Lasse Ruud, i Verdipapirfondenes forening.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Samlet har norske privatpersoner hatt positiv nettotegning i aksjefond til en samlet verdi av 3,8 milliarder kroner de siste fem månedene.

Høyeste siden 2002
Dette er den høyeste nettotegning i aksjefond for privatpersoner i løpet av en fem måneders periode siden Verdipapirfondenes forening etablerte egen personkundestatistikk ved utgangen av 2002.

- Tallene kan også tyde på at en del nordmenn har fått økt kunnskap om aksjemarkedets svingninger, der langsiktige sparepenger erfaringsmessig har fått godt betalt for å påta seg risiko i perioder med stor markedsuro, sier Ruud.

HTML EMBED

Krisen kan vedvare
Han fortsetter:

- Vi er imidlertid inne i en periode med store kortsiktige svingninger i aksjemarkedene, der de som går inn i aksjefond nå må være forberedt på at denne situasjonen vil kunne vare en stund, og der ingen vet om vi har lagt bunnen bak oss i denne omgang.

Samlet forvaltningskapital i aksjefond ble redusert med 6 mrd. kroner i løpet av februar til 117 mrd. kroner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken